RSS

Kultakin koetellaan tulessa

02 syys

Pietari kirjoittaa kirjeessään pelastuksesta ja toteaa sen olevan suuren ilon aihe, vaikka nyt, jos on tarpeen, vähän aikaa joudutte murehtimaan monenlaisissa koettelemuksissa. 1.Piet.1:6.

Kärsimys osana uskon vaellusta on se uskonelämän vaikea pala – hinta, jonka joutuu maksamaan. Risti on kuitenkin välttämätön. Ristillä Jeesus maksoi hinnan, jota ilman eläisimme ilman toivoa maailmassa. Mekin maksamme uskostamme hinnan, jotta se voi olla elävää, tervettä ja aitoa. Joudumme sen tähden moninaisiin koettelemuksiin.

Olen kokenut kaikenlaisia koettelemuksia itse ja seurannut muiden uskovien koettelemuksia. Joskus näyttää siltä, että ne koetukset ovat aivan ylivoimaisia. Voi vain ihmetellä, miten kukaan selviää niistä hengissä. Tai miten kukaan voi säilyttää mielenterveytensä noissa ahjoissa. Miten kukaan voi olla katkeroitumatta noissa elämän vastoinkäymisissä.

Ihmeellinen lopputulos on kuitenkin, että kyseiset henkilöt ovat tulleet ahjostaan läpi vahingoittumattomina ja ikään kuin uudestiluotuina. He eivät ainoastaan ole kestäneet, vaan he ovat tulleet vahvemmiksi, terveemmiksi, eheämmiksi. Miten se on mahdollista? Miten sellainen säteily voi nyt heistä loistaa? Vastaus: se koettelemus, jonka läpi he menivät, puhdisti heidät. He kestivät sen, koska he kulkivat sen läpi Kristuksen kanssa. Pietari valottaa tätä puhdistumisen salaisuutta:

…jotta teidän uskonne havaittaisiin koetuksissa kestäväksi, paljon kallisarvoisemmaksi kuin katoava kulta, joka sekin koetellaan tulessa, ja koituisi kiitokseksi, ylistykseksi ja kunniaksi Jeesuksen Kristuksen ilmestyessä. 1.Piet.1:7.

Danielin kirjassa on kertomus, kuinka kolme miestä heitettiin tuliseen pätsiin. Kun he selvisivät siitä hengissä, sanotaan: …tuli ei ollut voinut tehdä mitään näiden miesten ruumiille. Heidän partansa ja hiuksensa eivät olleet kärventyneet eivätkä heidän vaatteensa vahingoittuneet, eikä heistä lähtenyt edes tulen käryä. Dan.3:27.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Kultakin koetellaan tulessa

Kirjoittanut : 02.09.2018 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.