RSS

Jumalan huolenpito

09 syys

Yksi huoli, joka yhdistää vähän kaikkia ihmisiä, on huoli toimeentulosta. Euroopan talouskriisi on heijastunut Suomeenkin ja moni on joutunut kokemaan taantuman seurauksena työttömyyttä. Asuntovelalliset pelkäävät asuntomarkkinoiden romahdusta, korkojen nousua tai muuta, mikä vie pohjan kohtuuhintaiselta asumiselta. Vaikeimmassa asemassa tässä huonossa taloustilanteessa ovat nuoret, jotka syrjäytyvät jo ennen työuran alkamista.

Raamattu sisältää taloudellista elämää koskevia lupauksia, joita jotkut voivat pitää ylioptimistisina. Esimerkiksi: Minä luotan sinun armoosi, saan iloita sinun avustasi. Minä laulan kiitosta Herralle, hän pitää minusta huolen. Ps.13:6 KR92. Entäs tämä seuraava lupaus sitten? Herra* tuntee nuhteettomien päivät, ja heidän perintönsä pysyy ikuisesti. Ps.37:18. Jumalan lupaukset jatkuvat katkeamatta läpi Raamatun: Heittäkää kaikki murheenne hänen päälleen, sillä hän pitää teistä huolen. 1.Piet.5:7.

Toimeentulon etsimisestä on tullut monille elämän suurin tarkoitus ja sisältö. Jatkuvasti pitää olla töissä, varsinkin ylitöissä. Jatkuvasti pitää keksiä uusia tulonlähteitä ja yrittää eri tavoin ansaita lisää rahaa. Monet ovat sitoneet itsensä oravanpyörään, jossa kaikki pyörii vain yhden asian ympärillä – rahan. Myös kristityillä on vaara joutua tähän kierteeseen. Suosittelen omasta puolestani velattomaan talouteen siirtymistä, mutta monille se on yksinkertaisesti mahdotonta. Tämä Jumalan sanan ohje on kuitenkin pätevä ja aina ajankohtainen:

Älkää eläkö rahaa ahnehtien. Tyytykää siihen, mitä teillä on, sillä hän on itse sanonut: ”En minä sinua hylkää enkä sinua jätä”. Hepr.13:5.

On yksi tapa varmistaa, että Jumalan huolenpito on takuuvarmaa. Varmaahan se on aina Jumalan puolelta, mutta oma epäusko voi haitata meitä ja saada meidät pelkäämään. Siksi omaa uskoa Jumalan huolenpitoon voi vahvistaa yksinkertaisella tavalla – antamalla omastaan Jumalalle. Rahaa, aikaa, taitoja – mitä vaan sinulla on. Jumalan sana rohkaisee antamaan jopa puutteesta, ei vain yltäkylläisyydestä (Luuk.21:3). Kymmenyksiä voidaan pitää Vanhan liiton lakina, mutta sen sijaan antamista (joka toteutetaan muodossa missä tahansa) voidaan pitää kuuluvana Kristuksen lakiin. Vaikka kymmenyksistä voidaan olla montaa mieltä, lainaan silti Malakian kirjasta kohtaa, joka puhuu selvää kieltä antamisen puolesta: Tuokaa täydet kymmenykset varastohuoneeseen, että minun huoneessani olisi ruokaa. Koetelkaa näin minua, sanoo Herra* Sebaot. Totisesti minä avaan teille taivaan ikkunat ja vuodatan siunausta yltäkylläisesti. Mal.3:10.

Aabrahamista sanottiin, että hän oli Jumalan ystävä. Kannattaa hankkiutua Jumalan ystäväksi – Jumalan omaksi – sillä Raamattu lupaa: Turhaan te nousette varhain, turhaan valvotte myöhään ja raadatte leipänne tähden. Yhtä lailla Herra antaa omilleen, vaikka he nukkuisivat. Ps.127:2 KR92.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Jumalan huolenpito

Kirjoittanut : 09.09.2018 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.