RSS

Hengeltään särkyneelle

13 syys

Mutta minä katson sen puoleen, joka on nöyrä, jolla on särkynyt henki ja arka tunto minun sanani edessä. Jes.66:2.

Jumalan henki puhui Jesajalle nämä sanat ja siinä laajemmassa tekstiyhteydessä, jossa ne sanottiin, piirretään kuvaa Jumalan mielen mukaisesta ihmisestä käyttäen hyväksi sen vastakohtaa. Tässä Jesajan luvussa Herra nuhtelee itsevarmoja ihmisiä, joiden jumalanpalvelus on ”pahan palvontaa”, jotka ovat rakentaneet oman uskonnollisen maailmansa valheellisen jumalakuvan varaan. Siinä nämä ”luulouskovaiset” olivat tulleet sokeiksi ja kuuroiksi. He olivat vahva ennakkokuva Jeesuksen ajan fariseuksista. Heistä Jumalan sana todistaa: kukaan ei vastannut, kun minä kutsuin. He eivät kuunnelleet, kun minä puhuin, vaan tekivät sitä, mikä on pahaa minun silmissäni, ja valitsivat sen, mikä ei ole minulle mieleen. Jes.66:4.

On tärkeää oppia kuuntelemaan. Jumalan sanan kuuleminen vaatii nöyryyttä. On hyödyksi, jos meillä on sellainen kunnioitus Jumalan sanaa kohtaan, että olemme sen edessä arkoja. Emme voi olla itsevarmoja, röyhkeitä ja ylimielisiä. Emme saa sekoittaa vahvaa uskoa ja tervettä itseluottamusta tällaiseen lihalliseen varmuuteen. Valitettavasti tänä aikana näkee liian paljon väärää varmuutta, joka tuottaa esiin hengellistä väkivaltaa. Mitä Herran sana puhuukaan nöyrille ja hiljaisille palvelijoilleen, jotka ovat hengessään särkyneitä:

Kuulkaa Herran* sana, te, jotka vapisette hänen sanansa edessä: -Teidän veljenne, jotka vihaavat teitä ja työntävät teidät luotaan minun nimeni tähden, sanovat: ”Osoittakoon Herra* kunniansa, niin että me näemme teidän ilonne!” Mutta he joutuvat häpeään. Jes.66:5.

Rohkaisen siis sinua, joka palvelet Herraa kaikessa nöyryydessä ja sanan kuuliaisuudessa: sinun halveksijasi joutuvat häpeään. Sinä saat vielä hyvän todistuksen Jumalalta. Sinä saat kokea, että Jumalan lupaukset ovat totta, hänen hyvyytensä tavoittaa sinut. Jumalan lupaukset kansalleen sisältävät lupauksen poikalapsesta, joka syntyy (Jes.66:7). Hänen kauttaan Jumala jakaa rakkauttaan, iloaan ja hyvyyttään omalle kansalleen loputtomasti.

…Te näette sen ja teidän sydämenne iloitsee ja luunne virkistyvät kuin vihanta ruoho. Herran* käsi tulee tunnetuksi hänen palvelijoilleen, mutta vihansa hän osoittaa vihollisilleen. Jes.66:14.

Palvelkaamme siis Herraa nöyrin mielin pitäen korvamme auki. Särkynyt ja murtunut mieli on joskus paras tae siitä, että olemme aidosti kuulolla. Pyytäkäämme häneltä myös silmävoidetta ja nostakaamme katseemme häneen.

Me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niin kuin muuttaa Herra, joka on Henki. 2.Kor.3:18.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Hengeltään särkyneelle

Kirjoittanut : 13.09.2018 Kategoria/t: Profetia, Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.