RSS

Heti kun aloit rukoilla

01 Lok

Heti kun aloit rukoilla, lähti liikkeelle sana, ja minä olen tullut ilmoittamaan sen sinulle, sillä sinä olet rakastettu. Kuuntele siis tarkkaavaisesti tätä sanaa ja ymmärrä näky. Dan.9:23.

Monet ihmiset eivät rukoile, koska eivät usko, että Jumala kuulee. Monet uskovat ovat väsyneet rukoilemiseen, koska rukousvastauksia ei tunnu kuuluvan ollenkaan tai hyvin harvoin. Joudumme näissä uskon koetuksissa lujille. Jokainen meistä joutuu kokemaan sen masentavan koettelemuksen, että Jumala ei vastaa.

Usko vaan ei kasva, jos ei uskalla luottaa Jumalaan kaikesta huolimatta ja mennä eteenpäin uskossa – siis Jumalaan luottamisessa – sen uhallakin, että mitään näkyviä tuloksia rukouksesta ei ole ilmaantunut. Usko on kuitenkin tosi uskoa vasta sitten, kun se on vastoin kaikkea realismia, vastoin kokemusta, vastoin todennäköisyyttä ja vastoin – omia tunteita.

Uskallan väittää, että sinun tunteesi eksyttävät sinua enemmän ja valehtelevat sinulle pahemmin kuin sielunvihollinen. Jos sielunvihollinen haluaa syöttää sinulle valheen, hän hyvin todennäköisesti käyttää siihen sinun tunne-elämäsi heikkoutta. Heti, kun sinusta alkaa ”tuntua”, että rukoilemisesi on turhaa, hän on niskan päällä. Niinpä on tärkeää tietää tämä: Jumala kuulee rukouksia ja hän kuulee ne ensi kerrasta alkaen. Et ehdi lausua ajatustasi loppuun, kun Jumala on jo kuullut sen. Danielin tapauksessa ja monesti myös sinun tapauksessasi, myös vastaus lähtee saman tien liikkeelle. Ei Jumalan enkeli turhaan sanonut Danielille: ”Heti kun aloit rukoilla, lähti liikkeelle sana”. Toisin sanoen Jumala vastasi heti ensimmäisellä kerralla. Kuitenkin on tärkeää tietää myös tämä: Jumalan vastaus voi viipyä matkalla. Se on kuin economy-postipaketti – tulee hitaasti mutta varmasti, odota sitä…

Sanon siis sinulle, hyvä lukijani: Jumala on jo vastannut sinun rukoukseesi. …sanasi on kuultu ensimmäisestä päivästä lähtien, jona käänsit sydämesi etsimään ymmärrystä ja nöyrtymään Jumalasi edessä. Dan.10:12.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Heti kun aloit rukoilla

Kirjoittanut : 01.10.2018 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.