RSS

Vapauteen Jeesuksen kanssa

04 Lok

Mutta hän lähti pois kulkien väkijoukon halki. Luuk.4:30.

Vihamieliset ihmiset piirittivät Jeesuksen Nasaretissa ja uhkasivat työntää hänet alas jyrkänteeltä. Jeesus kuitenkin kulki väkijoukon läpi ja meni menojaan. Hän ei Raamatun mukaan enää tämän jälkeen käynyt Nasaretissa.

Oletko sinä koskaan joutunut ihmisten vihan kohteeksi syyttömästi? Ehkä et oikein tiedä, mitä he ajattelevat, mutta sinusta tuntuu, että he vihaavat sinua – koet sen hengessä. Olet ehkä työpaikkakiusaamisen uhri? Ehkä he eivät hyväksy sinua, koska sinun uskosi on elävää ja heidän uskonsa on kuollutta? Muistatko Sadrakin, Meesakin ja Abednegon? Heidät heitettiin sidottuina tuliseen pätsiin, koska he eivät kumartaneet Nebukadnessarin pystyttämää kultaista kuvapatsasta. Toisin sanoen he eivät suostuneet olemaan uskonnollisia yhdenmukaisuuden paineesta. Heillä oli sydämessään aito usko eivätkä he hyväksyneet mitään väärennöksiä tai epäjumalia. Mutta mitä sitten tapahtui?

Yhtäkkiä kuningas Nebukadnessar hämmästyi. Hän nousi kiireesti seisomaan ja sanoi neuvonantajilleen: ”Emmekö me heittäneet kolme miestä sidottuina tuleen?” He vastasivat kuninkaalle: ”Niin on, kuningas!” Hän vastasi: ”Nyt minä kuitenkin näen neljä miestä, jotka kävelevät vapaina tulessa eivätkä ole vahingoittuneet. Se neljäs on näöltään kuin jumalan poika.” Dan.3:24-25.

Nämä rohkeat miehet eivät vain säästyneet tulen liekeiltä, vaan he saivat vapautua siteistään. He eivät vain vapautuneet, he saivat kohdata Jeesuksen Kristuksen, Jumalan Pojan, läheisellä tavalla. Niin sinunkin kohdallasi on määrä tapahtua. Sinä saatat olla syvässä ahdingossa nyt, ei vain ihmisten vihan takia, vaan pimeyden henkivaltojen takia. Mutta Jumala voi kääntää pahan hyväksi. Jos sinä olet joutunut koetukseesi sen vuoksi, että palvelet kokosydämisesti Herraa, sinä saat myös kokea vapautuksen. Missä siteissä tahansa oletkin, niiden on määrä palaa, sinun siteittesi katketa ja sinun päästä entistä syvempään vapauteen. Näin Jumala on voimallinen kääntämään pahan hyväksi. Usein suurimmat siunaukset elämässä tulevat suurimpien koetusten myötä. Mitä enemmän pimeyden henkivallat meitä vihaavat, sitä suuremman vapauden pimeyden valtojen otteesta saamme. Mitä enemmän Saatana meitä vihaa, sitä läheisempi suhde meillä on oleva Kristuksen kanssa.

Jos siis Poika vapauttaa teidät, te olette todella vapaita. Joh.8:36.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Vapauteen Jeesuksen kanssa

Kirjoittanut : 04.10.2018 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.