RSS

Jumalan voima ja viisaus

06 Lok

Juutalaiset vaativat ihmetekoja, ja kreikkalaiset etsivät viisautta, mutta me saarnaamme ristiinnaulittua Kristusta. 1.Kor.1:22-23.

Paavali ei tässä mainitse lainalaisuutta, mutta se taipumus meissä kaikissa asuu. Kun yritämme ymmärtää Jumalan tahtoa ja saamme sen selville Jumalan sanasta, me yritämme omin avuin toteuttaa sitä. Tässä joudumme helposti lain alle. Tai meistä tulee fariseuksia, jotka katsomme nenän vartta pitkin noita toisia, jotka ovat ”sortuneet”. Tämä kaikki kertoo ensirakkauden menettämisestä.

Ensirakkaudessa elävä uskova nimittäin elää lähellä Jeesusta. Kristus on hänen voimansa lähde. Jos hän tuntee itsensä syntiseksi – ja sellaista hän kokee usein – niin hän kääntyy Kristuksen ristin puoleen ja syntinsä tunnustaen ottaa vastaan sovituksen Herralta. Hän ei yritä omien tekojen ja suoritusten avulla olla Jumalalle kelpaava. Hän ei paikkaa omaa puutteellisuuttaan etsimällä vikoja toisista. Hän ei yritä peitellä omia syntejään ja vikojaan ja kieltää niitä. Tätäkin näkee paljon. Menepä ojentamaan jotakuta narsistista uskovaa ja saat hänet kimppuusi – hän kun ei ole tehnyt mitään väärää koskaan…

Aina ei ole kysymys synnistä. Voi olla kysymys jostakin rukousaiheesta, johon odotamme vastausta. Tai voi olla kysymys paikalleen juuttumisesta, uskon rutinoitumisesta, sisäisestä kuivuudesta. Näiden takia sitten yritämme vimmatusti suorittaa jotakin: käydä ahkerasti kokouksissa, antaa rahaa lähetystyöhön, lukea Raamattua, rukoilla – mitä vaan, mitä meidän uskonnollinen mielemme vaatii.

Mutta saatamme unohtaa tärkeimmän: Jeesus on voiman lähde, hän antaa elämän. Menkäämme hänen luokseen. Suunnatkaamme katseemme häneen, joka ristillä kantoi meidän syntimme ja rikkomuksemme. Hän täyttää kaikessa sen, mikä meiltä puuttuu.

Jos luemme mitä tahansa rukousaihepalstaa, ihmisiltä puuttuu aina kaikkea ulkonaista: ruumiin terveys, toimeentulo, puoliso. Vain harvat aiheet edes sivuavat hengellisiä tarpeitamme. Mutta meidän suurin tarpeemme on saada kohdata Elämän Herraa. Tehokkain ratkaisu meidän ongelmiimme on aina Jeesuksen Kristuksen ilmestyminen meille henkilökohtaisesti. Hänen hyvyytensä ja armonsa vastaanottaminen uskossa, kun kurotamme hänen puoleensa – se on avain, se on tie eteenpäin. Avaa siis sydämesi Herralle tänään. Hakeudu hänen ristinsä juurelle – siellä on lepo ja virvoitus.

Kristus on Jumalan voima ja Jumalan viisaus. 1.Kor.1:24. Hänet Jumala on antanut meille viisaudeksi, vanhurskaudeksi, pyhitykseksi ja lunastukseksi, jotta tapahtuisi, niin kuin on kirjoitettu: ”Joka kerskaa, kerskatkoon Herrasta.” 1.Kor.1:30-31.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Jumalan voima ja viisaus

Kirjoittanut : 06.10.2018 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.