RSS

Jumalan kirkkaus sinun elämässäsi

14 Lok

Opetuslapset kysyivät: ”Rabbi, kuka teki syntiä, hänkö vai hänen vanhempansa, niin että hän syntyi sokeana? Jeesus vastasi: ”Ei hän tehnyt syntiä eivätkä hänen vanhempansa, vaan näin on tapahtunut, että Jumalan teot tulisivat hänessä julki.” Joh.9:2-3.

Uskallatko soveltaa tätä sanaa itseesi ja niihin ongelmiin, joita sinun elämässä on? Uskallatko ajatella, että sinun elämäsi suurin kipu voi kääntyä Jumalan kirkkauden ylistykseksi?

Meillä ihmisillä on taipumus ajatella ihmisviisauden mukaan ja siksi luulottelemme, että on hienoa, jos voimme olla päteviä, terveitä, vahvoja, rohkeita, lahjakkaita ja kristillisyydessämme mahdollisimman kuuluisia – uskon sankareita. Usko vaan ei toimi niin. Ihmisvoima ei ole Jumalan valtakunnassa mitään. Ihmisviisaus vielä vähemmän. Jumalan kunnia etsii ilmaisuaan kaiken sellaisen kautta, missä olemme heikkoja, rampoja ja vammaisia, osaamattomia ja alakynnessä – tyhmiäkin. Jumala siis tavallaan etsii maailman luusereita voidakseen tehdä heistä sankareita omaan valtakuntaansa. Ettei mikään liha voisi kerskailla Jumalan edessä. 1.Kor.1:29.

Näin ei kukaan voi kerskata, vaan kaikki kunnia ohjautuu sinne, minne se kuuluukin – Jumalalle. Jumalan kirkkaus ilmestyi maailmaan Kristuksessa ja se tosiasia pysyy voimassa jokaisena päivänä. Tänäkin päivänä hän ilmestyy heikkojen opetuslastensa kautta, kun he tuovat heikkoutensa Jumalan käyttöön. Näin Kristus ilmentää meissä itseään. Niinpä voimme olla rohkeita ja antaa itsemme Jumalan käyttöön riippumatta lahjojemme ja armoituksemme laadusta ja määrästä. Jos olemme viisaita, pidätymme edes mittaamasta niitä. Emme mistään alemmuuden tunteesta vetäydy pois Jumalan antamista tehtävistä, vaan tiedämme, että Jumala on voimallinen vaikuttamaan jokaisessa lapsessaan. Hän on monipuolinen, hän on kekseliäs, hän on luova ja hän kyllä keksii sinullekin palvelutehtävän. Hän on sen jo keksinyt, joten parasta mennä kysymään! Niinpä otamme positiivisen asenteen ja uskomme Pietarin vetoomuksen koskevan meitäkin:

Palvelkaa toisianne Jumalan moninaisen armon hyvinä taloudenhoitajina sillä armolahjalla, jonka kukin on saanut. Jos joku puhuu, puhukoon kuin Jumalan sanoja. Jos joku palvelee, palvelkoon sen voiman mukaan, jonka Jumala antaa, että Jumala tulisi kaikessa ylistetyksi Jeesuksen Kristuksen kautta. Hänen on kunnia ja valta, aina ja iankaikkisesti. Aamen. 1.Piet.4:10-11.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Jumalan kirkkaus sinun elämässäsi

Kirjoittanut : 14.10.2018 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.