RSS

Armotakuu

16 Lok

Olen huomannut tällaisen säännönmukaisuuden: Jos joku tuomitsee toisen, hän itse asiassa kertoo, millainen itse on. Jos joku sanoo toisesta, että tämä on ”narsisti”, hän on itse narsisti. Jos joku sanoo toisesta ”kylmä ihminen”, se vain todistaa, että hän itse on kylmä ihminen. Sormella toisia osoitteleva osoittaa aina kolmella sormella itseään. Niinpä voimme tulla johtopäätökseen, että jokainen tuomio kertoo enemmän lausujastaan kuin tuomitusta henkilöstä. Jeesus tunsi nämä elämän lainalaisuudet ja sanoi:

Kuinka näet roskan veljesi silmässä, mutta et huomaa hirttä omassa silmässäsi? Tai kuinka voit sanoa veljellesi: ’Anna minun ottaa roska silmästäsi’, kun omassa silmässäsi on hirsi? Sinä tekopyhä! Ota ensin hirsi omasta silmästäsi, niin sitten näet ottaa roskan veljesi silmästä. Matt.7:3-5.

Paavali puhui samaa, kun hän moitti uskovia: Sen tähden, sinä ihminen, joka tuomitset, et voi millään puolustaa itseäsi, oletpa kuka hyvänsä. Missä toista tuomitset, siinä tuomitset itsesi, koska sinä, joka tuomitset, teet itse samoja tekoja. Room.2:1.

Oletko sinä joutunut ottamaan vastaan aiheettomia syytöksiä ja tuomioita? Tiedät siis, kuinka se satuttaa. Minäkin tiedän. Olen saanut niin syviä haavoja ihmisten tuomioiden takia, että en haluaisi aiheuttaa sellaisia haavoja kenellekään – koskaan. Joskus kuitenkin lankean ja ”annan tulla suorat sanat”. ”Älkää tuomitko” on vaikea läksy.

Haluaisin kuitenkin rohkaista sinua tänään elämän tiellä menemään eteenpäin. Jumala ei vaadi meiltä täydellisyyttä, vaan on meitä kohtaan laupias ja armollinen – kunpa osaisimme olla lempeitä ja armahtavaisia myös toinen toisillemme. Erityisesti meidän tulisi olla sydämellisiä ja armahtavaisia seurakunnan keskellä, ettemme satuta veljiä ja sisaria ja aiheuta kenties ”armosta osattomaksi jättämistä” (ks.Hepr.12:15) ja loisi sillä tavalla edellytyksiä katkeruuden syntymiselle. Suomen terveydenhoitopalveluissa on ns. hoitotakuu. Meilläkin tulisi olla toinen toisiamme varten armotakuu. Muistakaamme:

Siksihän me teemme työtä ja kilvoittelemme, että olemme panneet toivomme elävään Jumalaan, joka on kaikkien ihmisten pelastaja, varsinkin uskovien. 1.Tim.4:10.

Tuomio on näet armoton sille, joka ei ole osoittanut laupeutta. Laupeus saa tuomiosta riemuvoiton. Jaak.2:13.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Armotakuu

Kirjoittanut : 16.10.2018 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.