RSS

Palkkaa vai pilkkaa?

26 Lok

Kuningas kysyi: ”Millaisen kunnian ja ylennyksen Mordokai on tästä saanut?” Kuninkaan hoviherrat vastasivat: ”Ei hän ole saanut mitään.” Est.6:3.

Näin voi joskus käydä – hyvä teko jää palkitsematta. Jumalan aikataulut ovat erilaisia kuin ihmisen. Hänellä on aikaa. Hän ei hosu. Jos hän meidän mielestämme viivyttelee, niin sekin on vain ihmisen näkökulma asioihin. Meidän silmissämme voi näyttää siltä, että Jumala ei palkitse – tai ei liioin rankaisekaan – tai että hän jotenkin viivyttelee. Aika kuluu ja mitään ei tapahdu. Mutta:

Ei Herra viivytä lupauksensa täyttämistä, vaikka jotkut luulevat hänen viivyttelevän, vaan hän on pitkämielinen teitä kohtaan. Hän ei näet tahdo, että kukaan joutuu kadotukseen vaan että kaikki kääntyisivät. 2.Piet.3:9.

Perehdypä tähtitieteeseen ja löydät aivan käsittämättömiä etäisyyksiä. Perehdypä ydinfysiikkaan ja joudut yhtä ymmälle mikromaailmaan kanssa kuin makromaailmankin kanssa. Silmissäsi alkaa häämöttää Jumala, joka on suurempi ja voimallisempi kuin sinun käsityskykysi ikinä tavoittaa. Niinpä voimme nämä inhimilliset odotuksemme mitoittaa uudestaan. Sillä tavoin ”Oikeus minulle ja äkkiä nyt” -projektista tuleekin tyyntä ja rauhallista uskon luottamusta Kristukseen, jossa ei aseteta Jumalalle aikatauluja. Uskon aikataulu sanoo, että Jumala maksaa hyvän teon jokaiselle aikanaan ja Jumala maksaa pahat teot jumalattomille aikanaan. Jokainen meistä joutuu kerran tilille teoistaan. Perimme kerran joko palkkaa tai pilkkaa.

Niinpä haluan kannustaa sinua, joka olet turhautunut Jumalaan ja väsynyt odottamiseen: ei Jumala ole sinua unohtanut eikä häneltä ole jäänyt sinun palvelutyösi huomaamatta. Hän on rekisteröinyt kaiken. Ihmiset voivat halveksia sinua ja jättää sinut huomiotta, mutta Jumala ei niin tee. Täällä ajassa eivät palkinnot ja kunnianosoitukset tule aina heti. Ne voivat viipyä. Ihmiset voivat jättää sinut palkkiotta kokonaan ja voi olla, että he päinvastoin maksavat sinulle hyvän pahalla. Voi loppujen lopuksi käydä niinkin, että sinun palkkasi maksetaan vastaa tuolla puolen ajan rajan. Sinun hyvät tekosi palkitaan myöhemmin. Sinä saat palkkasi vanhurskaiden ylösnousemuksessa. Luuk.14:14. Älä siis lannistu, vaan usko. Luota Jumalaan. Hän on hyvä Jumala, rakkauden ja armon Jumala.

Minä armahdan sinut iankaikkisella armolla, sanoo Herra*, sinun lunastajasi. Jes.54:8. Eikä minun kansani joudu häpeään milloinkaan. Joel.2:27.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Palkkaa vai pilkkaa?

Kirjoittanut : 26.10.2018 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.