RSS

Haluatko säteillä?

27 Lok

Sitä luet, mitä harrastat. Jos harrastat vaikkapa käsitöitä, luet käsityölehtiä tai ainakin käsitöihin liittyviä ohjeita, kenties jopa kirjoja aiheesta. Jos harrastat moottoriurheilua, luet todennäköisesti Tekniikan Maailmaa tai muuta vastaavaa. Jos harrastat sukututkimusta, luet aihetta käsitteleviä kirjoja ja opettelet tutkimaan sukutietoja. Jos olet innostunut puutarhasta, haluat oppia kasvien hoitamisesta lisää. Jos haluat oppia tekemään käsilläsi jotakin, hankit suurella varmuudella harrastustasi koskevaa informaatiota.

Jos haluat tehdä hengellistä työtä vaikka kuinka vaatimattomassa mittakaavassa, voin suositella Raamatun lukemista. Olen ainakin itse lähtenyt siltä pohjalta tuottamaan näitä kirjoitelmiani nettiin. Jos sinulla on mitä tahansa mielessäsi tehdä ja koet, että Jumala on laskenut sydämellesi tehdä mitä tahansa kristillistä palvelutyötä, uskoisin, että Raamatun lukemisesta kannattaa aloittaa. Se on elämän oppikirja, perusoppikirja kaikkeen kristilliseen elämään. Se on kompassi, joka antaa suuntaa. Se on innoituksen lähde. Se on aarreaitta, josta löytyy ratkaisu pulmaan kuin pulmaan. Raamattu on myös mittapuu: sen avulla voimme arvioida asioita ja asettaa niitä tärkeysjärjestykseen. Raamattua ei voi korvata mikään.

Raamatun lukeminen ei ole tärkeätä siksi, että meistä tulisi kirjanoppineita. Raamattua pitää lukea, jotta opimme tuntemaan Jumalaa ja ennen kaikkea itse Mestariamme – Kristusta. Hänestä kirjoitukset todistavat (Hepr.7:17 KR92). Kirjoitukset ovat vain keino päästä lähelle Herraa ja oppia tuntemaan häntä. Kirjoitukset ohjaavat meidät suoraan Kristuksen seuraamiseen. Jeesus sanoi aikansa kirjanoppineille:

Te tutkitte Kirjoituksia, koska luulette, että teillä on niissä iankaikkinen elämä, ja juuri ne todistavat minusta. Joh.5:39.

Käytännön kokemus tukee väitettä, että sanan kuunteleminen ja videosaarnojen katseleminen eivät tuota samaa vaikutusta. Ne ovat hyödyllisiä, mutta eivät korvaa Raamatun omakohtaista lukemista. Käytännön kokemus myös tukee sitä väitettä, että sanaa pitäisi lukea päivittäin vähintään puoli tuntia (ei välttämättä yhteen menoon) ennen kuin se alkaa toimia sinun elämässäsi – sulautua sinuun, vaikuttaa syvällisesti, tehdä sinusta hengellisesti luovan ja palvelualttiin ihmisen – ennen kuin tuloksia alkaa näkyä ja Jumalan henki selvästi alkaa vaikuttaa näkyviä seurauksia ja vauhdittaa hengellistä kasvua. Koska ihmiset ovat yksilöllisiä, suositus Raamatun lukemisen päiväannokseksi olkoon puolesta tunnista tuntiin – siltä väliltä – kattoa ei luonnollisesti ole. Tinki on siis lukunopeudesta riippuen 5-10 sivua, reippaat lukijat pääsevät tunnissa yli 15 sivun (mutta pysähtelevä, mietiskelevä ja tutkisteleva lukutapa on hyvä).

Joten rohkaisen sinua tähän, jos haluat todistaa uskostasi, jos olet seurakunnassa edes silloin tällöin puhujavastuussa, jos pidät kristillistä blogia tai teet muuta vastaavaa. Mitä tahansa kristillistä työtä teetkin, haluan antaa takuuvarman neuvon: lisää Raamattua elämääsi. Raivaa syrjään erilaisia turhuuksia, kuten TV, elokuvat, romaanit, some… – tiedät paremmin, mitä ne sinun kohdallasi ovat. Anna meidän nähdä sinut uudistuneena! Ei ole mitään yhtä säteilevää kuin ihminen, jolla on vakituinen tapa seurustella Herran kanssa.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Haluatko säteillä?

Kirjoittanut : 27.10.2018 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.