RSS

Tässä on tie

12 Mar

Jos poikkeat oikealle tai vasemmalle, kuuluu takaa korviisi nämä sanat: ”Tässä on tie, tätä kulkekaa.” Jes.30:21.

Siinäpä Jumalan navigaattori kaikessa yksinkertaisuudessaan. Jos luemme tätä Jesajan lukua vähän laajemmin, huomaamme, millä tavalla tämä navigaattori asennetaan paikalleen. Esimerkiksi jae 15 pystyttää navigaattorille tukevan jalustan:

Kääntymällä ja pysymällä levollisina te pelastutte, hiljainen luottamus on teidän voimanne. Jes.30:15.

Voisiko sen selvemmin sanoa: pitää kääntyä ja uskoa, sitten elää siinä uskossa ja sydämen luottamuksessa. Jesaja ennustaa kuitenkin seuraavissa jakeissa, että Herran kansa ei jaksa olla levollinen, vaan se haluaa, että sille ”sattuu ja tapahtuu”. Sen seurauksena enimmäkseen vain sattuu. Herran henki kuitenkin kiirehtii lupaamaan niille, jotka ovat kääntyneet ja uskoon tulleet, mutta joutuneet ongelmiin omien ryntäilyjensä vuoksi, että heidän itkuunsa vastataan. Jumalan henki suosittelee ”avun huutamista” ja ”Herran odottamista”:

Totisesti Herra on sinulle armollinen, kun huudat apua. Heti kun hän kuulee äänesi, hän vastaa sinulle. Jes.30:19.

Vasta näiden taistelujen jälkeen luvataan se johdatus, josta ensimmäinen lainaus puhui. Jumalan navigaattori on asennettu kunnolla ja saatu toimimaan vasta tiettyjen ongelmien jälkeen. Ilman näitä taisteluja ei sisäinen karttamme ole ajan tasalla. Oletko sinä huomannut, että sinun hengellinen kasvusi edistyy vain erilaisten elämän mukanaan tuomien vaikeuksien kautta? Oletko huomannut, että sinun oma tahtosi pitää panna sivuun ja sinun sisäiseen navigaattoriisi pitää tehdä päivitys taivaasta? Sinun gps-navigaattorisi käyttöjärjestelmänä kuuluu olla Jumalan sana ja Raamatun pitää olla sen käyttöopas. Niinpä sinun kasvusi edistyy harppauksin, kun alat navigoida Jumalan hengen ohjauksessa. Pääset eroon epäjumalistasi (jae 22) ja olet viimein sillä reitillä, joka tuottaa siunauksia elämääsi (jakeet 23-24). Näin on muutamassa jakeessa kuvattuna uskovan elämänkaari.

Kannattaa siis asentaa Jumalan navigaattori omaan sydämeensä ja edetä sanan ohjauksessa ja rukouksen hengessä. Antakoon Herra sinulle sen siunauksen, että voit viisauden ja ilmestyksen hengessä tuntea tien ja oppia kuulemaan Herran ohjeita, kun hän sinua neuvoo, muistaen aina tämän kaikkein tärkeimmän:

Jeesus vastasi: ”Minä olen tie, totuus ja elämä.” Joh.14:6.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Tässä on tie

Kirjoittanut : 12.11.2018 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.