RSS

Eilinen on mennyt

14 Mar

Ei niin, että olisin jo saavuttanut sen tai tullut täydelliseksi, vaan minä riennän sitä kohti, että voittaisin sen omakseni, koskapa Kristus Jeesus on voittanut minut omakseen. Veljet, minä en katso sitä vielä saavuttaneeni. Yhden minä kuitenkin teen: unohtaen sen, mikä on takana, ja kurottautuen sitä kohti, mikä on edessä, minä riennän kohti päämäärää… Fil.3:12-14.

Me kaikki joudumme kokemaan epäonnistumisia, pettymyksiä, takaiskuja, vastustusta ja kaikenlaisia haasteita ja vastoinkäymisiä elämässä. Sinä olet ehkä rukoillut jotakin kauan saamatta vastausta. Tai olet paiskinut töitä olan takaa saadaksesi palkankorotuksen tai ylennyksen, mutta et ole saanut. Ehkä olet yrittänyt parisuhteessa kaikkesi, mutta suhde ei vaan toimi. Tai olet vanhempana täysin ymmällä kapinallisten lastesi kanssa. Oletko ehkä turhaan pyrkinyt seurakunnan työssä sille paikalle, johon koet Jumalan kutsua?

On tilanteita ja asioita, joiden suhteen on parasta nostaa kädet pystyyn ja antaa olla. Jos jokin ei onnistu, vaikka kuinka parhaansa yrittää, ei kannata lyödä päätä seinään. Varsinkaan menneille asioille ei aina voi tehdä yhtään mitään. Voi vain jättää ne taakse. Jumalan sana kehottaa: Jos on mahdollista ja jos se teistä riippuu, eläkää rauhassa kaikkien ihmisten kanssa. Room.12:18. – Voin kertoa omasta puolestani, että on ihmisiä, joiden kanssa rauhassa eläminen ei onnistu – ei millään.

Siksi rohkaisen sinua, joka kannat sydämelläsi murhetta siitä, että jokin asia ei ole muuttunut, jokin tavoite on saavuttamatta, ihmissuhde ei toimi, seurakunta ei tue, joku ei vaan halua sovintoa kanssasi, tai jokin aikoja sitten syntynyt haava ei vaan parane – päästä irti. Anna olla. Älä katsele taaksesi, katso eteenpäin. Unohda menneet asiat. Jätä ne Jumalalle. Tee, kuten Paavali: kurottaudu sitä kohti, mikä on edessä. Jos tarpeen on, irrottaudu siitä, mikä pitää kiinni menneessä. Vapauta voimavaroja tähän päivään ja tuleviin päiviin.

…sillä minä tunnen ajatukseni, joita minulla on teitä kohtaan sanoo Herra*. Ne ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. Jer.29:11.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Eilinen on mennyt

Kirjoittanut : 14.11.2018 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.