RSS

Pahan puhujat eivät voi kaataa sinua

21 Mar

Puiden loppuessa sammuu tuli, ja panettelijan poistuessa laantuu riita. Sananl.26:20.

Juoruaminen, panettelu ja parjaus, takanapäin puhuminen – siinäpä yleisimmät uskovien synnit! Oletko samaa mieltä? Omalta osaltani voin ainakin tunnustaa, että sorrun pahan puhumiseen aina silloin tällöin ja saatan laukoa pahansuopia ajatuksia ihmisistä, jotka eivät ole läsnä. Mutta minä myös taistelen tätä taipumustani vastaan, yritän hillitä itseni, rukoilen voimaa elää oikein ja siistiä suuni.

Olen paraikaa lukemassa Matt Mitchell’in kirjaa ”Resisting Gossip”, joka pureutuu kattavasti tähän seurakuntaa vaivaavaan tautiin. Valitettavasti sitä ei ole saatavana suomeksi. Mutta ongelma on vakava ja jotta se korjaantuisi, asiasta pitää puhua. Usko tulee kuulemisesta tässäkin asiassa, ja kun ymmärrämme, miten tuhoavaa kaikenlainen takanapäin puhuminen on – juoruilu, panettelu, parjaus – silloin alamme karttaa sitä. Voimme ymmärtää ja joskus kokeakin, miten syyttä meidän maineemme voi tuhoutua pahojen juorukellojen takia. Parjaavat ja juoruavat ihmiset saavat aikaan riitoja myös seurakunnassa ja heidän takiaan ystävykset voivat joutua välirikkoon. Juonitteleva mies saa aikaan riidan, ja panettelija erottaa ystävykset. Sananl.16:28.

Keskellä pahan puhumista voi keskustelun kääntää eri suuntaan tai peräti toiseen aiheeseen. Aina se ei tehoa. Joskus on syytä vetäytyä pois panettelijoiden seurasta ja karttaa juonittelijoita ja pahan puhujia. Silloin voi itsekin välttyä joutumasta keskelle parjausta ja pahantahtoista juoruilua. Toisaalta, kun vetäydytään pois pahanpuhujien seurasta, on suuri vaara, että joutuu itse juorujen kohteeksi. On silti parempi valita seuransa oikein. Jos elää kaikessa opetuslapsen tavoin, oman maineensa voi jättää Jumalan huoleksi.

Kuule siis, sinä Jumalan ystävä, sinä Herran rakas opetuslapsi: sinä olet Kristuksen rakkauden kohteena ja erityissuojeluksessa. Hän levittää siipensä sinun suojaksesi eikä sinun tarvitse pelätä mitään pahaa. Hän puolustaa sinua kaikkia parjaajia vastaan ja tekee heidän juonensa tehottomiksi. Jokaisen kielen, joka nousee käymään kanssasi oikeutta, sinä osoitat vääräksi. Jes.54:17. He tosin hautovat sinua vastaan katalia tekoja, mutta heidän hankkeensa epäonnistuvat, sillä Herra on sinun apunasi. Hän suojelee ja varjelee sinua ja vie sinut turvaan. Hän on sinulle kilpi ja suojamuuri, kallio, jonka turviin hän sinut kätkee.

Herra*, pelasta minun sieluni valheellisilta huulilta, petolliselta kieleltä. Ps.120:2. Sillä sinun luonasi on elämän lähde, sinun valossasi me näemme valon. Ps.36:10.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Pahan puhujat eivät voi kaataa sinua

Kirjoittanut : 21.11.2018 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.