RSS

Ole luja ja pysy rohkeana

23 Mar

Psalmeista suurin osa on kuningas Daavidin kirjoittamia. Psalmit sisältävät tunnistettavia piirteitä Daavidin omasta historiasta, mutta vain harva Daavidin psalmi kuvaa häntä kuninkaana. Useimmat psalmit kuvaavat hänen ahdistustaan, pelkojaan, pakolaisuutensa päiviä ja kaikkia taisteluita, joihin hän joutui petollisten ihmisten ja Saulin vihan takia ennen kuninkaaksi nousemistaan.

Niinpä psalmien kirja on aarreaitta jokaiselle ahdistuneelle sielulle. Se antaa vertaistukea jokaiselle parjatulle ja vainotulle ihmiselle. Se on syyttömästi syytetyn puolustusasianajaja. Se on Jumalan avun kirja. Se on Jumalan armon ilmestymisen kirja. Se on toivon kirja. Se on uskon kirja, jonka näköalat kasvattavat uskoa ja vahvistavat sitä. Se on kirja, josta heikko saa voimaa, arka rohkeutta, toivoton toivoa. Psalmien kirja on myös täynnä iloa ja kiitosta Jumalalle, joka auttoi turvaan myrskyn keskeltä, joka nosti pelastukseen vihollisten hyökkäykseltä. Psalmien kirja on rukouskirja, joka sanoittaa minun hätääni Jumalan kasvojen edessä. Se parkaisee ilmoille minun tuskani, kun huudan Jumalan puoleen.

Oletko lukenut psalmeja hiljattain? Kannattaa lukea. Tässä muutama jae yhdestä mielipsalmistani:

Herra*, minä etsin sinun kasvojasi, älä kätke minulta kasvojasi, älä työnnä vihassa pois palvelijaasi. Sinä olet ollut minun apuni, älä jätä äläkä hylkää minua, Jumala, pelastajani. Ps.27:8-9.

Herra*, opeta minulle tiesi ja johdata minua tasaista polkua vihamiesteni tähden. Älä anna minua alttiiksi ahdistajieni mielivallalle, sillä väärät todistajat ovat nousseet minua vastaan ja puuskuvat väkivaltaa. Ps.27:11-12.

Mutta minä uskon näkeväni Herran* hyvyyden elävien maassa. Odota Herraa*. Ole luja, ja olkoon sydämesi rohkea. Odota Herraa*. Ps.27:13-14.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Ole luja ja pysy rohkeana

Kirjoittanut : 23.11.2018 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.