RSS

Jumalan armon varassa

02 Jou

Hän on lähettänyt minut lohduttamaan kaikkia murheellisia, panemaan Siionin murheellisten päähän juhlapäähineen tuhkan sijaan, antamaan heille iloöljyä murheen sijaan ja ylistyksen viitan masentuneen hengen sijaan. Jes.61:2-3.

Jeesus totesi Kapernaumin synagogassa, että hänessä tämä sana kävi toteen (Luuk.4:21). Luulisin, että tässä on aito tunnusmerkki siitä, että ihminen on Jumalan asialla ja puhuu Jumalan sanoja, toimii siltä pohjalta, että Jumala on hänet lähettänyt. Vaikka ihmiset elivät Jeesuksenkin aikana jumalattomasti ja rypivät synnissä, ei Jeesus kokenut tehtäväkseen tuomita ihmisiä. Hän päinvastoin sanoi: Minä en tuomitse ketään (Joh.8:15). Jumalan kutsu tulee tänäkin päivänä ihmisille evankeliumin ilosanoman kautta, ei jonakin arvosteluna, sättimisenä, syyttämisenä ja tuomitsemisena. Tuomion päivä on sekin joskus, tilinteon hetki tulee, mutta nyt vielä on armon aika. Nyt vielä on aikaa parannukseen.

Herran* armotöitä minä julistan, Herran* ylistettäviä tekoja, kaikkea, minkä Herra* on meille tehnyt, hänen suurta hyvyyttään Israelin heimoa kohtaan, kaikkea, mitä hän on heille tehnyt laupeudessaan ja suuressa armossaan. Jes.63:7.

Aito ja terve usko Jumalaan sisältää tämän kiitollisen asenteen, jossa näemme ja ymmärrämme Jumalan hyvyyden, rakkauden ja armon. Kun tällainen kuva Jumalasta on juurtunut syvälle sisimpäämme, ei mikään ulkonainen pahemmin horjuta. Toki koetuksia tulee, erilaisia myrskyjä tulee elämässä vastaan, mutta usko Jumalan hyvyyteen pitää meitä pystyssä vaikeinakin päivinä. Me aloitamme uskonelämämme armon varassa ja meidän on tarkoitus jatkaa loppuun asti Jumalan hyvyyteen, rakkauteen ja armoon turvaten. Me jaksamme olla uskollisia Herran palvelemisessa, kun ymmärrämme ja koemme, miten uskollinen hän on ollut meitä kohtaan.

Älkää olko toimissanne velttoja, olkaa Hengessä palavia, palvelkaa Herraa. Room.12:11.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Jumalan armon varassa

Kirjoittanut : 02.12.2018 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.