RSS

Vaikeudet voitoksi

04 Jou

Haluaisin sanoa muutaman sanan sinulle, joka olet väsymyksen ja huolien painama. Elämäsi on ollut synkkää ja vaivalloista raahautumista päivästä toiseen. En tiedä tarkalleen sinun elämäsi vaikeuksista, mutta monia vaivaavat sairaudet. Jos he itse eivät sairasta, niin joku perheenjäsen on kipeä tai vanhemmat sairastavat. Joitakin vaivaa huoli omasta avioliitostaan, kun romantiikka on ottanut jalat alleen ja kumpikin puoliso tai ainakin toinen pitää esillä eron mahdollisuutta. Tai työpaikalla on ihmissuhteet menneet solmuun ja johtaneet kiusaamiseen. Myös taloudelliset vaikeudet ovat yleisiä ja huoli toimeentulosta painaa.

Ehkä en vielä kosketellut sinun ongelmaasi, mutta oli ongelmasi mikä tahansa, se painaa sinua ja sinun mielialasi on apea ja pelkojen sävyttämä. Kristillisen uskon mukaan eläminen ei tunnu tuovan suurtakaan helpotusta sinun huolien täyttämään elämääsi. Jumalasta on tullut etäinen ja tyly, hän tuntuu vaativan sinun huomiotasi paljonkin, mutta ei juuri anna huomiotaan sinulle.

Nämä ovat niitä arjen tuntemuksia ja mielialoja, jotka voivat olla tosia kenen tahansa uskovan elämässä. Ei ole olemassa uskovia, jotka pääsevät helpolla. En tunne ketään, jolla ei olisi rahahuolia. Jos rahasta ei ole puutetta, niin huolia on rahan runsaudesta. En tunne ketään, joka olisi immuuni sairauksille. En tunne ketään sinkkua, joka ei haluaisi löytää puolisoa. En tunne ketään avioitunutta, jonka avioliitto ei olisi koskaan kriisissä. En tunne ketään uskovaa, jolla on takuuvarma työpaikka. En ole kuullut, että kukaan olisi kauhean suosittu työpaikallaan. Edes sananjulistajat eivät säästy vihapuheilta omissa seurakunnissaan.

Mitä siis haluan sanoa? Jotensakin tämän: sinun elämäsi huolet, ne asiat jotka painavat sinua, ovat annetut sinulle haasteeksi. Ne ovat sinun elämääsi annetut, jotta sinun uskosi kasvaisi. Niiden keskellä sinun tulee oppia luottamaan Jumalaan. Sillä Jumala odottaa, että hänen lapsensa luottavat häneen epätoivonkin keskellä. Mitä suurempia haasteita sinulle on annettu, sitä pidemmälle olet päässyt uskon tiellä. Sinun uskosi on siis vaikeuksiesi perusteella luotettu vahvaksi ja se on edelleen annettu koetuksiin, jotta se vahvistuisi lisää. Ymmärrätkö tämän? Ota tämä selitys uskossa vastaan ja saat nähdä, että sinun koettelemuksesi ovat sinun palkintosi, kun käännät ne voitoksi.

Siksi me itsekin kerskumme Jumalan seurakunnissa teistä, teidän kärsivällisyydestänne ja uskostanne kaikissa vainoissa ja ahdistuksissa, joita teidän on kestettävä. 2.Tess.1:4.

Näissä kaikissa me kuitenkin saamme täydellisen voiton hänen kauttaan, joka on meitä rakastanut. Room.8:37.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Vaikeudet voitoksi

Kirjoittanut : 04.12.2018 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.