RSS

Isoveli valvoo

20 Jou

Koska meillä on ympärillämme näin suuri todistajien pilvi, pankaamme mekin pois kaikki, mikä painaa, ja synti, joka helposti kietoo. Juoskaamme kestävinä kilpailussa, joka on edessämme, katse kiinnitettynä uskon alkajaan ja täydelliseksi tekijään, Jeesukseen. Hepr.12:1-2.

Oletko koskaan miettinyt, näkeekö tuonpuoleiseen siirtynyt sukulaisesi sinua ja tarkkaileeko hän sinua sieltä pilven reunalta? Heprealaiskirjeen kirjoittaja väittää kyllä, että kirkkauteen ylennetyt pyhät voivat seurata meidän elämäämme. Erityisesti katolisen kirkon piirissä uskotaan, että he eivät ainoastaan seuraa meitä, vaan he rukoilevat meidän puolestamme. Emme voi varmuudella tietää, uskokoon ken haluaa, mutta meitä ei ole unohdettu tänne emmekä tee elämän tien matkaa missään pimennossa. Taivaalliset enkelijoukot ja edesmenneet pyhät ovat meillä yleisönä. Joku on sanonut, että meillä on siellä ylhäällä kannustusjoukot. Siellä meidän fanimme hurraavat kuin jääkiekko-ottelun katsojat omalle joukkueelleen. Siellä he huokailevat ja vääntelevät käsiään, jos me epäonnistumme ja lankeamme.

Niinpä tämän sinänsä hataran, mutta vakavan, todistelun avulla yritän kannustaa sinua jatkamaan tällä uskon tiellä ja kilvoittelemaan sinnikkäästi. Palkinto odottaa. Taivaallinen rauha ja ilo, ikuinen lepo odottaa. Kultakaupunki ja kuningas Jeesus, kaikki arvokas ja kallis on vielä tallessa siellä meitä varten. Sinun ei ole määrä jäädä taipaleelle.

Sinä poloinen, myrskyn raastama, sinä  joka olet vailla lohduttajaa! Katso, minä peitän seinäsi turkoosikivillä, lasken perustuksesi safiireista. Minä teen muuriesi harjat  rubiineista, porttisi säkenöivistä kivistä ja  koko ympärysmuurisi jalokivistä. Jes.54:11-12.

Tarvitsemme motivaatiota uskon tiellä vaeltamiseen, kun kaikenlaiset koetukset tulevat ja vihollinen hyökkää. Meidän on syytä katsella taivaallisia Raamatun sanasta, oppia näkemään sielumme silmin se päämäärä, johon pyrimme. Kun ymmärrämme oman kutsumuksemme arvon – sen mittaamattoman arvon – emme niin helposti väsy. Jo täällä alhaalla saamme maistaa tulevan maailmanajan voimia – ne kokemukset kannustavat meitä eteenpäin. Pyhä Henki on annettu meille, jotta hän olisi meidän ”cheerleaderimme” ja puhaltaisi meihin uutta intoa aina, kun uhkaamme herpaantua. Näin joulun alla voimme ajatella, että ne jouluevankeliumissa mainitut ”taivaalliset sotajoukot” ovat mukana meidänkin joulussamme – ja ihan siellä arjessa joka päivä.

Ja yhtäkkiä oli enkelin kanssa suuri taivaallinen sotajoukko, joka ylisti Jumalaa sanoen: ”Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maan päällä rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto.” Luuk.2:13-14.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Isoveli valvoo

Kirjoittanut : 20.12.2018 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.