RSS

Kristuksen morsiamiksi kutsutuille

11 Tam

Kun nuorena uskovana toimitin seurakunnan monistetta, halusin laittaa lehteen tussilla piirtämäni kopion Salvador Dalin maalauksesta, jossa on Kristus ristillä. Siinä Kristus on kuvattuna ylhäältä päin, ikään kuin Jumalan näkökulmasta. Mehän katsomme Kristusta aina alhaalta päin, joten en tiedä, mikä ”vitsi” tuossa maalauksessa piilee. Vaikka risti tuntuu riippuvan (suorastaan lentävän) siinä keskellä taivasta, se on Dalin maalaukseksi hyvin realistinen, ei surrealistinen. Kuvaan liitin seuraavan jakeen Raamatusta, jossa Kristusta kuvataan näin:

Hänet Jumala on antanut meille viisaudeksi, vanhurskaudeksi, pyhitykseksi ja lunastukseksi. 1.Kor.1:30.

Uskostamme tulee väistämättä uskontoa, jos laitamme Kristuksen tilalle jotakin. Emme voi korvata häntä oikealla opilla, emme kristillisellä elämänkatsomuksella, emme kirkkokuntamme tunnustuksella, emme lähimmäisenrakkaudella, emme millään. Mutta koska ihmiset harrastavat tällaisia harhapolkuja, meillä on edessämme loputon sotku nimeltä ”kristinusko”. (Käytän tässä sanaa uskonnon nimityksenä.)

Jos haluamme viisautta ja tietoa, Kristus on sen lähde. Jos haluamme vanhurskautta, Kristus on sen tuonut meidän ulottuvillemme. Jos haluamme pyhittyä, seuraamme Kristusta. Jos haluamme mitä vaan, menkäämme Kristuksen luokse. Hän voi antaa sen, mutta hänelläkin on ehtonsa. Hän ei anna niin kuin maailma antaa. Joh.14:27.

Jos sinä olet minun laillani joutunut jatkuvasti törmäämään ihmisiin, jotka asettavat milloin mitäkin Kristuksen tilalle tai edelle, ole uskossa luja ja pidä katseesi kiinnitettynä häneen, joka on ostanut sinut omakseen. Vaella ensirakkaudessa häneen ja opi tuntemaan hänen rakkautensa sinuun. Tiedä, että tämäkin koskee sinua: Sillä ne, jotka hän ennalta tuntenut, hän on myös ennalta määrännyt Poikansa kuvan kaltaisiksi, että hän olisi esikoinen monien veljien joukossa. Mutta ne, jotka hän on ennalta määrännyt, hän on myös kutsunut, ja ne, jotka hän on kutsunut, hän on myös vanhurskauttanut. Ja ne, jotka hän on vanhurskauttanut, hän on myös kirkastanut. Room.8:29-30.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Kristuksen morsiamiksi kutsutuille

Kirjoittanut : 11.01.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.