RSS

Herra on minun turvani

22 Tam

Jeesus tuli heidän luokseen, kosketti heitä ja sanoi: ”Nouskaa, älkää pelätkö.” Matt.17:7.

Oletko sinä saanut kokea, kuinka usko on voimatekijä pelkoa vastaan? Pelkoa ei rakkaudessa ole, vaan täydellinen rakkaus karkottaa pelon. 1.Joh.4:18. Mutta emme voi ottaa vastaan täydellistä rakkautta ja kokea sitä, ellemme usko. Uskon kautta otamme vastaan Jumalan lahjoja, myös rakkautta. Usko toimii joka suhteessa samaan suuntaan. Kun olemme täynnä huolia, sana neuvoo meitä: Älkää olko mistään huolissanne, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukoillen ja anoen kiitoksen kanssa Jumalan tietoon, ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa. Fil.4:6-7.

Monella tapaa uskonelämä on taistelua ja yksi suurista vastuksista on pelko – se on vihollisen aseista ensimmäinen. Kun käännymme pelokkaina Jumalan puoleen saadaksemme voimaa ja rohkeutta, me yleensä saamme myös kokea, kuinka Jumalan vahvat käsivarret kantavat meitä. Ehkä pelko ei väisty kokonaan, mutta saamme kokea saman tunteen, jota pieni lapsi kokee, kun hän pääsee äidin syliin. Ei ole pitkä aika siitä, kun lapsenlapseni alkoi kitistä ja itkeä, kun yritin häntä hoivata. Se hoivaaminen oli venynyt lapsen kannalta vähän liian pitkäksi. Niinpä äitinsä tuli ja otti hänet syliinsä ja voi sitä voitonriemuista ilmettä sen lapsukaisen kasvoilla! ”Pääsinpäs tuosta äijästä eroon ja äidin syliin! Hehhee, kyllä nyt kelpaa!”

Soisin jokaisen uskoon tulleen kokevan sen Jumalan avun, jota pelkäävä ihminen voi kokea. Sellainen kokemus on uskoa vahvistava. Se saattaa meidät kiintymään yhä enemmän Herraan. Seuraavassa tiukassa paikassa osaamme heti turvautua Jumalaan. Opimme suojautumaan vihollisen hyökkäyksiltä ja pitämään rukouspuhelimen linjan auki jatkuvasti. Kun olemme saaneet kokea matkan varrella usein, kuinka hän antaa yliluonnollisen rauhan sydämeemme taistelujen keskellä, emme hötkyile. Vaikka vihollinen voi yllättää ja hyökätä odottamatta, mepä emme säikähdäkään – olemme kuin sotaan valmiit sotilaat ja tiedämme, missä turvamme on ja kuka on auttajamme.

Katso, Jumala on auttajani, Herra on niiden kanssa, jotka minua tukevat. Ps.54:6.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Herra on minun turvani

Kirjoittanut : 22.01.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.