RSS

Jumalan kutsu

13 Hel

Sillä Jumala ei kadu armolahjojaan eikä kutsuaan. Room.11:29.

Olin lapsena uskossa ja sitten se aidosti ja kokosydämisesti alkanut uskonelämä jotenkin lopahti. Se tapahtui ikään kuin huomaamatta. Mietin jälkeenpäin, miksi kävi niin, että luisuin takaisin maailmaan ja minusta tuli luopio. Ehkä tapahtui moniakin asioita, mutta pahinta oli, että en saanut perhepiiriini kuuluvilta uskovilta sitä tukea, mitä olisin tarvinnut. Kun minulle tapahtui sellainen vahinko, että ammuin paperitollon siskoni silmään ja pyysin sitä anteeksi, en koskaan kuullut myöntävää vastausta. En koskaan saanut tuota tekoa anteeksi. Päinvastoin, minusta tehtiin perheessäni jonkinlainen pahis. Annettiin ymmärtää, että olin tahallaan tehnyt pahan teon ja olin ilkimys. Sellaisessa ilmapiirissä on varhaisnuoren vaikeaa elää uskossa. Anteeksiantamus ja Jumalan armo on kuitenkin niin keskeinen asia uskossa, että sen ulkopuolelle joutuminen on uskon kannalta tuhoisaa.

Jumala oli kuitenkin tarkoittanut minut elämään uskossa, joten sain uuden mahdollisuuden. Kului kuitenkin yli kymmenen vuotta ennen kuin tulin kunnolla herätykseen ja aikaa myöten takaisin uskon tielle. Jumalan työ on niin syvältä luotaavaa ja perusteellista, että se on usein myös hidasta. Ehkä niin on ollut sinunkin kohdallasi? Olet joutunut kokemaan vaikeita asioita, jotta sinun luonteesi olisi kasvanut ja sinun elämänkatsomuksesi olisi kypsynyt sellaiseksi, että olet tullut valmiiksi ottamaan vastaan Jumalan kutsun ja kuuntelemaan Jumalan puhetta. Jumalan työ sinussa on saanut sinut huomaamaan, kuinka syvästi ja kokonaisvaltaisesti sinä tarvitset Jumalaa, Kristuksen pelastavaa armoa ja taivaallista huolenpitoa.

Niinpä voit olla varma, että Jumalalla on sinun elämääsi varten suunnitelma. Se on niin hyvä ja loppuun asti mietitty, että sitä suunnitelmaa ei ole tarpeen peruuttaa. Sinä olet voinut harhailla kaikenlaisia sivupolkuja, mutta suurella elämän kartalla ne kaikki kiertotiet vievät kuitenkin samaan suuntaan kuin alkuperäinen reittikin. Mikään sinun väärä valintasi, sinun erehdyksesi, mikään epähuomiossa tai vahingossa sattunut ikävä tapaus, mikään onnettomuus, ei ole voinut tehdä tyhjäksi Jumalan kutsua sinun kohdallasi. Sinä olet edelleen Jumalan kartalla ja etenemässä kohti seuraavaa rastia. Ymmärräthän sen? Hän ei ole hylännyt sinua, vaikka sinulta on välillä suunta ollut kadoksissa. Hänen sanansa kompassi näyttää edelleen oikeita kiintopisteitä ja sinun aurinkosi käy edelleen oikeaa aikaa. Nyt sinun tehtäväsi on vain seurata hänen kutsuaan ja toteuttaa hänen suunnitelmaansa. Kun sinä annat hänelle elämäsi kokonaan ja sydämestäsi palvelet Kristusta, sinä saat kulkea rastilta rastille ja edetä turvallisesti kohti määränpäätä – kohti taivaskotia.

Ei Jumala ole hylännyt kansaansa, jonka hän on ennalta tuntenut. Room.11:2. Pysykäämme horjumatta toivon tunnustuksessa, sillä lupauksen antaja on uskollinen Hepr.10:23.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Jumalan kutsu

Kirjoittanut : 13.02.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.