RSS

Jotta seuraisit hänen jälkiään

28 Hel

Sillä se on armoa, jos joku omantuntonsa tähden Jumalan edessä kestää vaivoja syyttömästi kärsien. 1.Piet.2:19.

Muistamme, kuinka Kain tappoi Aabelin – täysin viattoman veljensä. Tänäänkin tapahtuu kaikenlaisia väkivallan tekoja ja uhreista viattomimpia ovat syntymättömät lapset. Raamattu kertoo myös Joosefista, joka joutui vankilaan tekaistujen syytösten takia. Daavid joutui Saulin vainon kohteeksi, vaikka ei ollut mitenkään ansainnut huonoa kohtelua. Näitä esimerkkejä löytyy Raamatun sivuilta paljon. Mutta ymmärrämmekö näihin sisältyvän opetuksen? Kun itse joudumme vääryyden kohteeksi, nostammeko heti metelin vai käymmekö saman tien kostamaan?

Mitä kiitettävää siinä on, jos te kärsivällisesti kestätte, kun teitä lyödään tehtyänne väärin? Mutta jos kestätte, kun joudutte kärsimään tehtyänne oikein, se on Jumalan armoa. Siihenhän teidät on kutsuttukin, koska Kristus kärsi teidän puolestanne ja jätti teille esikuvan, että seuraisitte hänen jälkiään. 1.Piet.2.20-21.

Tämä on se koetus, joka punnitsee, olemmeko tosi kristittyjä. Jos hengellinen kasvumme on kesken, emme kestä koetusta, mutta saatamme kyllä kasvaa siinä kurimuksessa, johon joudumme. Ehkä seuraavalla kerralla jo suoriudumme paremmin?

Niinpä haluan rohkaista sinua, joka kärsit syyttömästi. Me joudumme näihin koettelemuksiin vääjäämättä. Emme kasva hengellisesti, jos meitä aina vain paapotaan ja hemmotellaan. Meidän olisi opittava hengessä vaeltamista ja lihan tekojen kuolettamista hengen kautta (Vrt. Room.8:13). Tämä kasvu huipentuu siihen, että kykenemme seuraamaan Herraa ristin tiellä silloinkin, kun meitä aiheettomasti syytetään.

Teitä ei ole kohdannut muu kuin inhimillinen kiusaus. Jumala on uskollinen. Hän ei salli teitä kiusattavan enempää kuin kestätte, vaan salliessaan kiusauksen hän valmistaa myös pääsyn siitä, niin että voitte sen kestää. 1.Kor.10:13.

Ole siis rohkealla mielellä ja seuraa Herraa hänen askelissaan. Hän vie sinua hengen tietä oman suunnitelmansa mukaisesti. Sinä saat olla hänen opetuslapsensa ja lopulta sinusta tulee hänen näköisensä. Herra ei sinua hylkää, päinvastoin. Hän on lähempänä sinua tässä ahjossa kuin uskotkaan.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Jotta seuraisit hänen jälkiään

Kirjoittanut : 28.02.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.