RSS

Valitse ystäväsi oikein

07 Maa

Huono seura hyvät tavat turmelee (1.Kor.15:33).

Sinun kannattaa valita, kenen kanssa vietät aikaa. Jos vietät aikaasi maailman ihmisten kanssa, saatat liukua itsekin samaan suuntaan. Jos vietät aikaasi katsellen hollywood-elokuvia, alat pian itsekin elää saman moraalin mukaan. Koskee myös tv-sarjoja. Jos ympärilläsi on ihmisiä, jotka koko ajan puhuvat ulkonaisista, kuten rahasta, autoista, kesämökeistä, ulkomaanmatkoista ja muusta, mitä rahalla saa, alat kohta itsekin tavoitella niitä. Jos lähelläsi olevat ihmiset puhuvat politiikkaa, alat kohta mieltää koko maailman politiikan kenttänä. Jos lähelläsi on ihmisiä, jotka ovat ”aina ajan hermolla” ja kiihkoilevat samoja asioita, joita mediassa kiihkoillaan, alat kohta itsekin vauhkota samoja asioita. Jeesus neuvoo, millaisia ihmisiä sinun tulee koota lähellesi – kokea sukulaissieluiksesi – ja millaisten ihmisten seuraan sinun tulee hakeutua: 

Minun äitini ja veljeni ovat nämä, jotka kuulevat Jumalan sanan ja tekevät sen mukaan (Luuk.8:21).

Rohkaisen sinua tänään: tee tietoinen valinta ja ala vetäytyä kauemmaksi vääränlaisista ihmisistä ja etsiytyä oikeanlaisten ihmisten seuraan. Tee tietoinen valinta, mitä luet, mitä katselet, mihin käytät rahasi, kenen kanssa vietät vapaa-aikaasi. Päätä tulla viisaaksi ihmiseksi. Saatat huomata, että on mahdollista viisastua varsin helpolla tavalla.

Älkää mukautuko tähän maailmanaikaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä on hyvää, hänen mielensä mukaista ja täydellistä. Room.12:2.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Valitse ystäväsi oikein

Kirjoittanut : 07.03.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.