RSS

Uskalla olla oma itsesi

09 Maa

Kun olen jo eläkeläinen, uskallan olla oma itseni paljon rohkeammin kuin lapsena tai nuorena. Uskallan tiedostaa, kuka olen ja millaiseksi Jumala minut loi. Silti etsin vielä itseäni. Kuljen kuin sokea pimeässä pitäen kiinni köydestä – se köysi on Jumalan sana. Jos en tunne sanaa ja sulauta sitä itseeni, en voi koskaan olla se persoona, joksi Jumala minut tarkoitti.

Sama tilanne sinullakin on, luulen niin. Sinun pitää uskaltaa olla oma itsesi, tunnistaa omat ominaispiirteesi ja kehittää omaa lahjakkuuttasi. Sinun tulee myös koko ajan opetella tuntemaan Jumalaa enemmän ja enemmän. Se merkitsee ahkeraa sanan tutkimista ja rukouksen päivittäistä harjoittamista. Kyseessä ei nimittäin ole vain sinun persoonasi, vaan sinun kutsumuksesi.

Kutsumus on sitä, kun sinun persoonasi ja Jumalan suunnitelma kohtaavat.

Monet ihmiset elävät oman suunnitelmansa mukaan, eivät Jumalan. Tai he vain kokevat ajautuvansa elämässä eteenpäin satunnaisia polkuja. Rohkaisen sinua etsimään sitä Jumalan suunnitelmaa, joka varmuudella on olemassa ja joka uskon kautta on mahdollista elää todeksi. Vaikka puhumme Jumalan suunnitelmasta, ei pidä luulla, että on kysymys suurmieheksi tai -naiseksi tulemisesta tai kuuluisuudeksi pääsemisestä. On kysymys ihan tavallisista asioista, jotka elämme yhdessä Jumalan kanssa. Koulutus, ammatti, puoliso, perhe, harrastukset, luonteen kasvu – sellaisia asioita sisältyy Jumalan suunnitelmaan. Suorituksia ja saavutuksia – ehkä niitäkin. Joskus toki hengellinen työkin. Sitä on ollut minullakin ihan hitusen mukana tässä keitoksessa, jota kutsun Jumalan suunnitelmaksi elämääni varten. Mutta hengellistä ei ole vain sananjulistustyö tai rukoileminen – koko elämä on hengellistä, sillä meidät on tarkoitettu elämään elämämme jokainen hetki Jumalan yhteydessä.

Huuda minua avuksesi, niin minä vastaan sinulle ja ilmoitan sinulle suuria ja salattuja asioita, joita et ole tiennyt. Jer.33:3. Tästä lähtien minä annan sinun kuulla uusia asioita, salattuja, joita et ole tiennyt. Jes.48:6.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Uskalla olla oma itsesi

Kirjoittanut : 09.03.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.