RSS

Ole rauhan lapsi

23 Maa

Kuinka kauan, Herra*, minun täytyy huutaa apua, etkä sinä kuule, huutaa sinulle: ”Väkivaltaa!” etkä sinä pelasta? Hab.1:2.

Näin profeetta parahtaa, kun hän kärsii ongelmasta, josta myös monet meidän aikamme ihmiset kärsivät. Sinäkin voit joutua kärsimään väkivaltaa eri muodoissaan, jos ei fyysistä, niin henkistä. Sinun tulee Jumalan palvelijana osata valita oikea tie: olla provosoitumatta, jättää kostamatta, sillä kosto on aina lihan mieliteko – pysyä rauhan lapsena (Luuk.10:6). Jos sinun rauhasi ei heille kelpaa, se palaa sinulle takaisin ja voit antaa sen niille, jotka ovat sen arvoisia. Jos sinua ahdistetaan, voit vetäytyä kauemmaksi. Etsiydy jumalisten ihmisten seuraan (Luuk.8:21).

Tänä päivänä monet joutuvat kokemaan suoranaista kiusaamista. Koulussa tai työpaikalla voi kuka tahansa joutua yhtäkkiä eristetyksi muista. Syy voi olla jokin poikkeava mielipide, persoonallisuuden erilaisuus tai vain liian korkea moraali. Ihmisille on vaikeaa sulattaa, kun joku elää korkeamman moraalin mukaan ja toimii hurskaammin kuin keskivertoihmiset. Vakaumuksellisuus on pelottavaa, oman tien kulkeminen kummallista. Kristillinen usko kaiken kaikkiaan – eikö se olekin jäänne jostakin muinaisuudesta?

Uskon tunnustaminen joukon keskellä voi riittää vainoamisen syyksi. Vainoaminen ei aina ole avointa, vaan peiteltyä juonittelua, jäynän tekoa, takana puhumista, erilaista myyräntyötä, epäluottamuksen rakentamista ja myrkyn kylvämistä. Näiden keskellä joudumme uskovina aika ajoin luovimaan ja opettelemaan rauhan lapsena elämistä. Ahdinkomme voi ajoittain tuntua ylivoimaiselta, mutta Henki auttaa meitä niin ettemme lihan himoa täytä. Minä sanon: vaeltakaa Hengessä, niin ette toteuta lihan himoa. Gal.5:16.

Ahdinkomme keskellä turvaudumme aina Jumalan apuun, sillä: hän pelastaa köyhän, joka huutaa apua, ja kurjan, jolla ei ole auttajaa. Hän säälii vähäosaista ja köyhää ja pelastaa köyhien sielun. Hän lunastaa heidät sorrosta ja väkivallasta, ja heidän verensä on hänen silmissään kallis. Ps.72:12-14. – ja hän kuuli kurjien huudon. Job.34:28.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Ole rauhan lapsi

Kirjoittanut : 23.03.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.