RSS

Älä suostu holhottavaksi

29 Maa

Mutta Daavid vastasi: ”Mitä teillä on minun kanssani tekemistä, te Serujan pojat? Miksi ryhdytte nyt vastustamaan minua?” 2.Sam.19:23.

Onko sinun elämässäsi joku, joka aina puuttuu sinun asioihisi? Haluaisitko sanoa hänelle: ”Hanki oma elämä!” Jos niin on, esitän arvauksen: hän on joku sinun lapsuuden aikaisen perheesi jäsen! Äiti tai isä tai joku sisaruksistasi! Jos ei sitten anoppi! Daavidin tapauksessa oli kysymys hänen serkuistaan. [Tarkemmin sanoen sisaren pojista, ks. 1.Aik.2:16.]

Minulla on ollut ”ilo” saada näitä elämääni sekaantujia sulostuttamaan minun oloani ihan useampiakin. Heidän tapansa puuttua asioihini vaikuttaa holhoamiselta. He saavat minut tuntemaan itseni pikkulapseksi, joka ei muka osaa itse päättää asioistaan. Heidän viisautensa on pelkkää kontrolloimista, halua toteuttaa omia päähänpinttymiään ja keskenkasvuisia tapojaan minun kauttani. Heidän ohjauksensa takana on usein silkka väärinkäsitys, räikeästi vääristynyt kuva minusta. Sama tilanne esiintyy myös herkästi seurakunnassa. Seurakunnan silmäätekevät esittävät odotuksia ja vaatimuksia, jotka vain heijastavat sitä tosiasiaa, että he eivät tunne minua eivätkä olosuhteitani. He eivät tiedä asioitani, ja siksi esittävät sokeaan arvailuun perustuvia ratkaisuja. Joskus heidän oma uskonkiihkoilunsa vain pursuaa heistä ulos kuin rikkipitoinen höyry tulivuoresta.

Niinpä rohkaisen sinua, jos olet yhtään samassa tilanteessa. Hankkiudu eroon tai ainakin kauemmaksi noista, jotka holhoavat sinua ja suosittelevat sinulle tekoja, jotka eivät ole sinun persoonasi tai uskosi mukaisia. Ole rohkeasti oma itsesi. Eihän sinun tarvitse olla mikään kapinallinen, mikään hunsvotti, joka ei kuuntele ketään. En suosittele mitään niskoittelua niskoittelun vuoksi. Mutta jokaisen tulee oppia ottamaan vastuu itsestään ja tekemään omia päätöksiä. Jokaisen tulee saada elää niin kuin katsoo oikeaksi, varsinkin jos ihminen haluaa elää jumalisesti ja kristillisen moraalin mukaan. Sitä kun ei automaattisesti löydä seurakunnasta – oletko huomannut sen? Jos haluat elää Kristuksen tosi seuraajana, sinun tulee oppia asiat Raamatusta eikä tehdä niin kuin kaikki muutkin ihmiset tekevät – edes uskovista ei aina kannata ottaa mallia.

Ole siis rohkeasti oma itsesi. Tee sen mukaan kuin sana suosittelee. Elä rauhassa kaikkien kanssa, mutta riittävän kaukana holhoajista. Kasva aikuiseksi. Rakenna elämääsi Kristus-kalliolle Jumalan sanalla ja rukouksella. Ole päättäväinen Kristuksen seuraaja – kokosydämisesti. Niin saat kasvaa aikuiseksi myös uskossa ja tiedät, että tämä apostoli Johanneksen neuvo on tarkoitettu sinun kaltaisillesi:

Mutta mitä teihin tulee, voitelu, jonka saitte häneltä, pysyy teissä, ettekä te ole kenenkään opetuksen tarpeessa. Hänen voitelunsa opettaa teitä kaikessa ja se on totta eikä valhetta. Niin kuin se on teitä opettanut, niin pysykää hänessä. 1.Joh.2:27.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Älä suostu holhottavaksi

Kirjoittanut : 29.03.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.