RSS

Varmuus pelastuksesta

30 Maa

Älä kiinnitä huomiota kaikkeen, mitä puhutaan, ettet kuulisi palvelijasi kiroavan sinua. Saarn.7:21.

Olemme herkkiä muiden mielipiteille. Suomalaisen sanotaan miettivän aina: ”Mitähän he minusta ajattelevat?” Jos kuulemme itsestämme lausuttavan jotakin kielteistä, se heti paisuu mielessämme suureksi loukkaukseksi. Olen itse samalla viivalla, sillä huono itsetuntoni tekee minusta herkän muiden möläytyksille.

Mutta onko sillä loppujen lopuksi niin suurta väliä, mitä he minusta ajattelevat? Jos he puhuvat selkäni takana minusta pahaa, entä sitten? Jos he keksivät valheita minusta, eivätkö he kärsi siitä itse eniten? Sanoohan sana: Sillä sydämestä lähtevät pahat ajatukset, murhat, aviorikokset, haureudet, varkaudet, väärät todistukset ja herjaukset. Nämä  saastuttavat ihmisen, mutta pesemättömin käsin syöminen ei saastuta ihmistä. Matt.15:19-20. Vahinko on siis heidän, ei minun. Jos minua parjataan, minunhan pitäisi hyppiä ilosta! Miksi?

Autuaita olette te, kun ihmiset vihaavat teitä ja erottavat teidät yhteydestään, herjaavat teitä ja pyyhkivät pois teidän nimeänne ikään kuin jonkin pahan – Ihmisen Pojan tähden. Iloitkaa sinä päivänä ja hyppikää riemusta, sillä teidän palkkanne on suuri taivaassa! Samalla tavallahan heidän isänsä tekivät profeetoille. Luuk.6:22-23.

Tiedämme, että jos olemme uskossa Herraan Jeesukseen, ei mikään kadotustuomio kohtaa meitä (Room.8:1). Tiedämme myös, että kun olemme hänen rakkautensa piiriin päässeet ja tulleet osallisiksi pelastuksesta, ei mikään voi meitä erottaa hänen rakkaudestaan. Paavali sanoo sen niin kauniisti:

Olen näet varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, eivät enkelit eivätkä henkivallat, ei mikään nykyinen eikä mikään tuleva, eivät voimat, ei korkeus eikä syvyys eikä mikään muu luotu voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme. Room.8:38-39.

Niinpä sinäkin, Kristuksen oma, saat olla varma siitä, että sinun pelastustasi ei heilauta paikaltaan mikään eikä sinun taivaallista perintöosaasi oteta sinulta pois. Sinusta voidaan puhua pahaa – ei se vähennä mitään sinun tulevasta autuudestasi, päinvastoin. Vaikka koko maailma täytettäisiin valheilla, jotka antavat sinusta väärän kuvan, Jeesuksella on aina oikea kuva sinusta. Unohda ihmisten mielipiteet, älä keskity niihin. Keskity Jumalan mielipiteeseen sinusta. Jumalan mielipide sinusta on toiselta nimeltään ”Kristuksen kirkkauden evankeliumi”. Se julistaa sinulle armoa, se puhuu sinusta hyvää, se tietää sinun olevan Jumalan lapsi, ikuiseen elämään kutsuttu, se lupaa sinulle muuttumisen kohti täydellisyyttä, se lupaa ylösnousemuksen osallisuutta ja kuolemattomuutta.

Kilpaile hyvä uskon kilpailu ja tartu kiinni iankaikkiseen elämään, johon sinut on kutsuttu ja johon olet tunnustautunut hyvällä tunnustuksella monen todistajan edessä. 1.Tim.6:12.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Varmuus pelastuksesta

Kirjoittanut : 30.03.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.