RSS

Pitäkää ajatuksenne kirkkaina

13 Huh

Älä pelkää, sillä minä olen sinun lunastajasi, minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Jos kuljet vetten halki, minä olen sinun kanssasi, jos virtojen poikki, ne eivät tempaa sinua mukaansa. Jos kuljet tulen läpi, et kärvenny eikä liekki sinua polta. Sillä minä olen Herra*, sinun Jumalasi, Israelin Pyhä, sinun pelastajasi… Jes.43:1-3.

Jesajan kirjan loppuosa, joka alkaa luvusta 40, on rohkaisevaa luettavaa. Se on niitä Vanhan testamentin jaksoja, jotka todella rakentavat uskoa. Ei ole ihme, että juuri tässä jaksossa nousee esiin ennustus maailman Vapahtajasta, joka kuolemallaan sovittaa ihmisten synnit. Evankeliumi nousee näin esiin kirkkaana jo Vanhan testamentin kirjoituksista.

Pelastus, joka annetaan syntiselle uskon kautta, on siis julistettu jo Vanhan liiton aikaan. Nyt kun olemme saaneet kuulla pelastuksemme evankeliumin sellaisena kuin se on julistettu Uudessa testamentissa, olkaamme kiitolliset ja palvelkaamme Herraa täydestä sydämestä.

Vyöttäkää siis mielenne ja olkaa raittiita. Pankaa täysi toivonne siihen armoon, joka teille annetaan Jeesuksen Kristuksen ilmestymisessä. 1.Piet.1:13.

Tunteet voivat vaihdella ja itsesyytökset estää kokemasta Jumalan hyvyyttä ja armoa. Mutta Jumalan sana rohkaisee sinuakin tänään pitämään kiinni sanan lupauksista. Sinä voit ”panna täyden toivon Jumalan armoon”. Sinä voit iloita siitä pelastuksesta, joka on valmistettu sinullekin. Sinä saat olla armosta osallinen ja rukoilla Jumalaa luottavaisin mielin. Sinä saat olla osallinen ikuisesta pelastuksesta Jeesuksen Kristuksen ansiosta. Meitä ei kehoteta panemaan toivoamme omiin ansioihimme, vaan Jumalan armoon.

…mutta Herran sana pysyy iäti. Tämä on se sana, joka on teille ilosanomana julistettu. 1.Piet.1:25.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Pitäkää ajatuksenne kirkkaina

Kirjoittanut : 13.04.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.