RSS

Kootut selitykset

16 Huh

Työpaikalta muistan tilanteen, kun eräs henkilö joutui menemään palaveriin, jossa puitiin pieleen mennyttä hanketta. Kaveri totesi: ”Pitää taas kaivaa esiin kootut selitykset”…

Elämä koettelee, emme pääse siitä yli. Lopultakaan emme selviä tästä elämästä hengissä. Mokaamme aina. Tarvitsemme paljon hyviä selityksiä. Lopulta joudumme kaivamaan esiin parhaat selityksemme, kun olemme Kristuksen tuomioistuimessa vastaamassa kohti käyviin kysymyksiin. Mikä onkaan meidän helmasyntimme: tyhmyys, ylpeys, uhmamieli, kovuus, väkivaltaisuus, vallanhimo, rahanhimo, parjaus, panettelu tai jokin muu? Jeesus totesi:

”Se, mikä ihmisestä tulee ulos, saastuttaa ihmisen. Sisältä, ihmisen sydämestä, lähtevät pahat ajatukset, haureudet, varkaudet, murhat, aviorikokset, ahnehtimiset, pahat teot, petollisuus, irstaus, pahansuopuus, jumalanpilkka, ylpeys ja mielettömyys. Kaikki tämä paha lähtee sisältä ja saastuttaa ihmisen.” Mark.7:20-23.

Meillä on usein huono omatunto jostakin ja syyllisyys nousee pintaan, kun näistä puhutaankin. Syyllisyys on hyvä tunnistaa ja tunnustaa. Jos voimme jättää ns. kootut selitykset sikseen ja turvata Kristuksen ristin työhön ja sovituksen todellisuuteen, olemme hyvällä tiellä. Risti ei ole veruke, joka sallii meidän elää synnissä. Jumalattomuus ja kristinusko – se on vastenmielinen yhdistelmä. Mutta lopultakaan emme kykene synnittömään elämään. Emme ikinä vapaudu synnin orjuudesta omin voimin. Jokainen tarvitsee armoa.

Terve usko lähtee omasta kurjuudesta, mutta ei jää siihen. Uskovalle on varattuna myös pelastuksen ilo. Usko ei ole tiukkoja sääntöjä, sillä: On selvää, ettei kukaan tule vanhurskaaksi Jumalan edessä lain avulla, sillä vanhurskas elää uskosta. Gal.3:11. 

Niinpä voin rohkaista sinua tänäänkin pitämään kiinni uskon perusteista, liittymään sydämessäsi yhteen Kristuksen ruumiin kanssa, noudattamaan Uuden liiton periaatteita ja elämään hengen vapaudessa. Haluan kannustaa sinua olemaan kiitollinen ja pitämään kiinni uuden elämän toivosta.

Hänen kauttaan me olemme päässeet uskossa tähän armoon, jossa nyt olemme, ja meidän kerskumisemme aihe on Jumalan kirkkauden toivo. Room.5:2.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Kootut selitykset

Kirjoittanut : 16.04.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.