RSS

Hän kantaa karitsoita sylissään

21 Huh

Voi paimenia, jotka tuhoavat ja ajavat hajalle minun laitumeni lampaat, sanoo Herra*. Sen tähden, näin sanoo Herra*, Israelin Jumala, paimenista, jotka kaitsevat minun kansaani: Te olette hajottaneet minun laumani, karkottaneet lampaat pois ettekä ole pitäneet niistä huolta. Katso, minä pidän huolen teidän pahojen tekojenne rankaisemisesta, sanoo Herra*. Jer.23:1-2.

Raamatussa on paljon Jumalan nuhtelua ihmisille. Jotkut epäuskoiset ihmiset vetoavat siihen, että he eivät jaksa lukea kirjaa, joka on täynnä Jumalan vihaa. Viisas ihminen ottaa Jumalan puheen vakavasti ja valvoo itseään, ettei elä samoissa synneissä, joista sana ojentaa. Tämäkin paimenia koskeva sana on tärkeä. Huomaamme, että Ps.23 ja Jer.23 ovat sukulaisia keskenään. Molemmissa on pääosin sama viesti: Herra on minun paimeneni ja hän valvoo jokaista alipaimenta, että he toimivat hänen sydämensä mukaan. Jos eivät toimi, sapiskaa tulee.

Turvallista. On todella hyvä tietää, että taivaassa on Hyvä paimen, joka kaitsee lampaitaan ja huolehtii, että näillä on hyviä paimenia. Pahat paimenet saavat satikutia ja heidät pannaan jopa viralta. Oletko sinä kohdannut uskonelämäsi aikana pahoja paimenia? Minä olen ja olen myös nähnyt, että heitä on laitettu sivuun.

Ainoa tosi uskollinen ja täydellinen paimen meillä on taivaassa – Jeesus Kristus. Jos kaipaamme paimennusta, kannattaa kääntyä hänen puoleensa. Kannattaa pyytää häneltä, että hän antaisi meille sydämensä mukaisia paimenia, esirukoilijoita ja uskon ystäviä. Voimme vedota Raamatun lupaukseen:

Minä herätän heille paimenia, jotka kaitsevat heitä. He eivät enää pelkää eivätkä ole kauhuissaan, eikä yhtäkään heistä tule puuttumaan, sanoo Herra*. Jer.23:4.

Kun Jumala sanansa kautta nostaa esiin epäkohdan, hänellä on myös takataskussaan valmiina ratkaisu. Hän ei pelkästään rankaise ja nuhtele, hän myös korjaa tilanteen. Pahat paimenet korvataan hyvillä. Hajotettu lauma kootaan jälleen. Hätääntyneet lampaat saavat rauhoittua. Väkivaltaiset isännät korvataan vanhurskailla. Mutainen vesi korvataan kirkkaalla vedellä. Nälkäiset saavat syödä. Eksynyt lammas kannetaan takaisin laumaan.

Katso, hänen palkkansa on hänen mukanaan, hänen työnsä ansio käy hänen edellään. Hän kaitsee laumaansa paimenen lailla. Hän kokoaa karitsat käsivartensa turviin ja kantaa niitä sylissään, johdattelee imettäviä lampaita. Jes.40:10-11.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Hän kantaa karitsoita sylissään

Kirjoittanut : 21.04.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.