RSS

Armoa armon lisäksi

27 Huh

He asettivat hänet väkijoukon keskelle ja sanoivat: ”Opettaja, tämä nainen on tavattu itse teosta, aviorikosta tekemästä. Mooses on laissa antanut meille käskyn kivittää tuollaiset naiset. Entä mitä sinä sanot?” Joh.8:3-5.

Jeesus osoitti rakkautta naista kohtaan ja oli hänelle armollinen tuomitsemisen sijasta. Oikeastaan Jeesuksen koko persoona ja elämäntyö oli samaa. Raamattu kiteyttää sen näin:

Kärsihän Kristuskin kerran syntien tähden, vanhurskas väärien puolesta, johdattaakseen teidät Jumalan luo. 1.Piet.3:18.

Hän tuli meidät pelastamaan, ei tuomitsemaan. Hän tuli sinuakin varten ja hän puolustaa sinua jopa silloin, kun teet väärin. Hän ei vaadi, että olet ensin täydellisen hurskas – sitten hän pelastaa sinut. Ei, hän tuli meitä varten, jotka rikomme jatkuvasti:

Kristus kuoli meidän puolestamme, kun me vielä olimme syntisiä. Room.5:8.

Lain vaatimus on siirretty sivuun ja saamme tulla Jeesuksen luo parannuksen mielellä ja hän hoitaa meidät kuntoon. Hän puhdistaa meidät synnistä, hän synnyttää uudesti, hän pukee meidät kasteessa, hän antaa meille Pyhän Hengen lahjan. Hän tekee meistä uusia luomuksia.

Niinpä sinäkin saat tänään tulla armon valtaistuimen eteen ja iloiten ottaa vastaan hänen rakkautensa. Hän tietää meidät tomuksi, hän ei vaadi meiltä täydellisyyttä. Hän antoi syntiselle naiselle anteeksi ja hän antaa sinullekin anteeksi. Hän kohtasi Sykarin kaivolla samarialaisen naisen, joka oli ”viidettä kertaa naimisissa” ja kohteli tätä samalla tavalla kuin Aabrahamin palvelija kohteli Rebekkaa antaen tälle samarialaiselle naiselle hänen ihmisarvonsa takaisin. Hän ei nähnyt ainoastaan sitä, millainen nainen oli, vaan hän näki, millainen hänestä voi tulla. Samoin hän näkee sinussa kaiken sen potentiaalin, mitä sinussa on. Hän näkee sinun tulevaisuutesi ja hän haluaa sinua rohkaista menemään eteenpäin oman kutsumuksesi tiellä riippumatta siitä, mitä kömmähdyksiä elämässä on tullut.

Kilpaile hyvä uskon kilpailu ja tartu kiinni iankaikkiseen elämään, johon sinut on kutsuttu ja johon olet tunnustautunut hyvällä tunnustuksella monen todistajan edessä. 1.Tim.6:12.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Armoa armon lisäksi

Kirjoittanut : 27.04.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.