RSS

Kun ihmiset syyttävät

03 Tou

Elämä täällä raadollisten ihmisten keskellä on välillä vaikeata, kun erilaisia väärinkäsityksiä syntyy niin helposti ja ihmiset luulevat niin paljon. Luulojen perusteella lähdetään sitten syyttämään ja tuomitsemaan. Asioita puidaan ”syyllisen” selän takana. Syyllinen ei aavista olevansa syyllinen mihinkään tai alkaa epäillä vasta ihmisten vihaisten katseiden perusteella jotakin. Joskus voi olla, että joutuu peräti koston kohteeksi tietämättä kunnolla, mitä aihetta on moiseen antanut.

Oletko sinä tällaisen pimeän syyllistämisen kohde? Onko sinun maineesi mustattu luulojen takia ja täysin perusteettomasti? Paholaisesta Raamattu sanoo, että hän on ”veljien syyttäjä”. Raamattu antaa myös selvästi ymmärtää, että vainot ovat todellisen uskon väistämätön seuraus: Kaikki, jotka tahtovat elää jumalisesti Kristuksessa Jeesuksessa, joutuvat vainottaviksi. 2.Tim.3:12.

Miten tulisi suhtautua tähän? Paras vastaus on elää Kristuksen seuraajana. Elää lähellä Herraa. Peilata asiat sanan kautta. Olla maksamatta pahaa pahalla, vaan tehdä hyvää kaikille. Pitää huoli, että parjausta levittävät ihmiset joutuvat lopulta häpeään: Kuka voi teitä vahingoittaa, jos teillä on intoa hyvään? Mutta vaikka joutuisittekin kärsimään vanhurskauden tähden, olette autuaita. Älkää pelätkö, mitä he pelkäävät, älkää säikkykö, vaan pyhittäkää Herra Kristus sydämessänne ja olkaa aina valmiita vastaamaan kaikille, jotka pyytävät teitä perustelemaan toivoanne, joka teillä on, kuitenkin lempeästi ja kunnioittavasti.  Pitäkää itsellänne hyvä omatunto, jotta ne, jotka puhuvat pahaa hyvästä vaelluksestanne Kristuksessa, joutuisivat häpeään siinä, mistä he teitä panettelevat. Onhan parempi, jos niin on Jumalan tahto, kärsiä hyväntekijänä kuin pahantekijänä. 1.Piet.3:13-17.

Olkaamme siis Kristuksen seuraamisessa urheita ja sinnikkäitä. Palkinto odottaa. Usko on tulevaan palkintoon tarttumista. Usko on luja ote, jolla pidämme kiinni Jumalan lupauksista. Usko on tietoisuutta armosta. Se maksaa joskus sen, että kestämme vastustusta, parjausta ja panettelua. Mutta kannattaa elää valtavirrasta poiketen ja vanhurskaasti, sillä: Silloin on vanhurskauden hedelmänä rauha, vanhurskauden vaikutuksena lepo ja turvallisuus iankaikkisesti. Jes.32:17.

Tämän päivän taistelujen keskellä meille kuuluu Jumalan sanan rohkaisu: Valvokaa, pysykää uskossa lujina, olkaa miehekkäitä, olkaa vahvoja. 1.Kor.16:13.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Kun ihmiset syyttävät

Kirjoittanut : 03.05.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.