RSS

Pohjavesi

15 Tou

Luin artikkelin tekopohjavedestä. Enpä tiennytkään, miten paljon erilaisia näkökohtia liittyy veden laatuun. Lyhyesti sanoen tekopohjavettä saadaan, kun sopivalle hiekkaharjulle pumpataan pintavettä ja annetaan veden imeytyä maakerrosten läpi. Hiekka toimii suodattimena, joka puhdistaa vedessä olevat orgaaniset aineet, humuksen ja muut epäpuhtaudet. Veden sihlaantuessa myös bakteerit poistuvat siitä. Virukset ovat hankalampia, mutta nekin saadaan pois, kun käytetään riittävästi aikaa. Maakerros ei ainoastaan poista epäpuhtauksia, vaan siitä myös tarttuu veteen mineraaleja ja suoloja, jotka antavat makua. Lopuksi pohjavesi voidaan nostaa kaivosta ylös ja käsitellä vielä kemiallisesti, jos se on esimerkiksi liian hapanta. On selvää, että paikan tulee olla sopiva tekopohjaveden tuottamiseen. Hautausmaat ja kaatopaikat eivät saa olla lähelläkään.

Tiesitkö, että sinun sielusi on hiekkaharju, jonka läpi Jumalan sanan sateiden tulisi kulkea? Aina, kun luet tai kuuntelet sanaa, sinä suodatat sitä oman sielusi kautta. Sinun sielusi tulee olla riittävän puhdas, jotta Jumalan sana voisi sihlautua siitä läpi niin että se tulee ulos terveenä uskona. Sinun sielusi tulisi olla elävän veden lähde. Varsinkin sananjulistajan tulisi voida jakaa raikasta, puhdasta ja terveellistä Jumalan sanan vettä. Sellaista ei kenenkään sydämen kaivosta tule ulos, ellei siihen ole sopivat edellytykset. 1) Sadevettä on oltava paljon – Raamatun logos-sana on sadevettä 2) Sielusi ei saa olla täynnä kuolleiden luita ja kaikkea saastaa – synti ja maailmallisuus pilaavat veden maun 3) Sinun oma kokemusmaailmasi edustaa mineraaleja ja suoloja, jotka antavat makua 4) Veden täytyy saada viipyä sydämen hiekkakerroksissa riittävän kauan – veden maku ratkaisee, samea ja pahan makuinen pintavesi ei kelpaa kenellekään.

Minä olen A ja O, alku ja loppu. Minä annan janoiselle lahjaksi vettä elämän veden lähteestä. Ilm.21:6.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Pohjavesi

Kirjoittanut : 15.05.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.