RSS

Läpi harmaan ihmismassan

28 Tou

Hän oli kuullut Jeesuksesta ja tuli väkijoukossa hänen taakseen ja kosketti hänen viittaansa. Mark.5:27.

Jeesuksen ympärillä oli hänen aktiivisimman palvelustyönsä aikana aina väentungos. Ihmiset tunkivat hänen lähelleen saadakseen kuulla hänen saarnaavan tai voidakseen koskettaa häntä. Ja kaikki, jotka koskettivat häntä, paranivat. Mark.6:56.

Näin on tänäänkin. Jos haluat Herran kosketusta, joudut keskelle tungosta. En nyt tarkoita tätä konkreettisesti, vaan tarkoitan hengellisesti. Voit olla varma, kun uskoon tulleena pyrit hengelliseen kasvuun ja lähemmäksi Jeesusta, sinua tönitään, sinua käsketään olemaan hiljaa, sinua painostetaan, sinua kaikin tavoin ohjaillaan johonkin suuntaan. Aina on joku heppu opettamassa yhtä ja toinen heppu opettamassa toista ja kaikkein suurin ryhmä, jotka sinua ohjailevat, ovat nuo äänekkäät tyhjäntoimittajat, joilla on käsitys ’ihmisen oikeuksista’ ja jotka suoltavat loputonta liirumlaarumiaan, jota myös ihmisviisaudeksi kutsutaan. Olen pahoillani, todella syvästi pahoillani, jos joskus itsekin hairahdun jakamaan ihmisviisautta. Voi ei, Herra armahtakoon minua. Mutta ymmärrät, mitä tarkoitan tungoksella? Tarkoitan erilaisten oppikäsitysten, moninaisen uskonnollisuuden ja ihmisten mielipiteiden tungosta. Sinun tulee oppia ohittamaan kaikki nämä erilaiset ’esteet’, jotka hankaloittavat sinun pääsyäsi Jeesuksen lähelle ja kosketusetäisyydelle Vapahtajasta.

Nimittäin onhan niin, että kaiken tämän väkijoukon keskellä, joka tempoilee meitä, ja tungoksen keskellä, joka pysäyttää hengellisen etenemisemme, ei ole mitään niin arvokasta kuin saada kohdata elävää Jeesusta ja kokea Pyhän Hengen aito kosketus. Ei ole mitään niin arvokasta kuin kuulla Kristuksen sana, joka tulee kuin valon välähdys. Ei ole mitään niin arvokasta kuin saada vihdoin vastaus rukouksiin ja karistaa taakat niskastaan. Ei ole mitään niin mahtavaa kuin saada kokea, kuinka ies särkyy ’voitelun pakosta’ tai ’lihavuuden voimasta’ (vrt.Jes.10:27). Ei ole mitään niin arvokasta kuin kokea, kuinka täydellinen rakkaus karkottaa pelon. Mutta tarvitsemme paljon kärsivällisyyttä, päättäväisyyttä, ensirakkauden vimmaa, peräänantamattomuutta ’mennä läpi harmaan ihmismassan’, tunkemista läpi väkijoukon ja ihmisten huutojen, jotta saamme kokea niitä harvinaisia hetkiä, kun asiamme yhtäkkiä kirkastuvat, kun Jumalan totuus vapauttaa, kun Herran henki nostaa ylös kuopasta, kun pääsemme läpimurtoon, kun esteet kaatuvat, kun nousemme uudelle tasolle. Kun ihmistungos ja henkivallatkin antavat vihdoin periksi. Se on Kristuksen ansiota, hänen armoaan.

Niinpä rohkaisen sinua tänään – tuntui miltä tuntui – painamaan eteenpäin tungoksessa, missä ihmiset estävät sinua, missä henkivallat vastustavat sinua, ja etenemään kaikesta huolimatta uskon varassa kohti päämäärää, kohti Jeesusta, kohti vapautusta, kohti rauhaa ja iloa, kohti voittoa. Tarvitset Jeesuksen Kristuksen parantavaa voimaa ja hänen pelastavaa armoaan, tarvitset sitä yhtä kipeästi kuin minäkin. Tarvitset sitä yhtä kipeästi kuin verenvuotoa sairastanut nainen:

Nainen näet sanoi: ”Kunhan vain saan koskettaa hänen vaatteitaan, tulen terveeksi.” Heti paikalla verenvuoto tyrehtyi ja hän tunsi ruumiissaan, että hän oli parantunut vaivastaan… Jeesus sanoi hänelle: ”Tyttäreni, uskosi on tehnyt sinut terveeksi. Mene rauhaan ja ole terve vaivastasi.” Mark.5:28-29,34.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Läpi harmaan ihmismassan

Kirjoittanut : 28.05.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.