RSS

Ole uskollinen vähässä

12 Kes

Nuorena lukiolaisena sain kerran päähänpiston työntää appelsiinin siemenen kukkaruukkuun. Koe menestyi ja mullasta nousi pieni appelsiinipuun taimi. Siirsin sen omaan ruukkuunsa ja kastelin sitä säännöllisesti. Kun se kasvoi noin viidentoista sentin korkuiseksi, aloin leikata sitä, jotta se haaroisi. Aikaa myöten minulla oli jokseenkin hieno appelsiinipuu. Sitten muutin kotoa pois muutamaksi kuukaudeksi ja kun palasin, puuni oli kuollut. Kukaan ei ollut jaksanut kastella sitä.

Uskoisitko, että meidän uskonelämämme on kuin tuo appelsiinipuu. Se on helppohoitoinen. Vain tilkkanen vettä – Jumalan sanaa – silloin tällöin. Jumalan armon aurinkoa sopivasti. Ei siihen paljon tarvita, kun se kasvaa ja siitä tulee hieno puu.

Annas olla, jos unohdat lukea Raamattua, unohdat viettää rukoushetkiä kahdestaan Herran kanssa. Annas olla, jos maailman pimeys ympäröi sinua. Silloin sinun sisäinen elämäsi alkaa kuihtua. Kauan ei kestä, kun ilman vettä jäänyt kasvu tyrehtyy ja kuolee pois.

Rohkaisen siis sinua hoitamaan jumalasuhdettasi, kastelemaan sisäistä ihmistäsi Jumalan elävällä sanalla, viipymään rukousalttarilla ja juurtumaan hedelmälliseen multaan. Loppujen lopuksi sinulta ei vaadita paljon. Pienet, yksinkertaiset asiat riittävät. Vähän kerrallaan, päivä päivältä, Jumala antaa kasvua. Anna itsellesi aikaa ja säilytä rauhallinen mieli, ole uskollinen vähässä. Jumala tekee loput. Vain hän voi luoda tosi elämää sinun sisimpääsi, pidä sinä vain huoli niistä välttämättömistä edellytyksistä, jotka ovat sinun vastuullasi.

Tulkaa minun luokseni, kaikki työn raskauttamat ja taakkojen uuvuttamat, niin minä annan teille levon. Matt.11:28.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Ole uskollinen vähässä

Kirjoittanut : 12.06.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.