RSS

Herrassa on kurjan toivo

03 Hei

Totisesti Herra on sinulle armollinen, kun huudat apua. Heti kun hän kuulee äänesi, hän vastaa sinulle. Jes.30:19.

Niin monta kertaa ihminen haluaa ratkaista ongelmiaan omin avuin, turvautumalla toisiin ihmisiin, ihmisviisauteen, ihmiskeinoihin. Jospa voisin ostaa avun ongelmaani rahalla? Usein vasta viimeisenä keinona on rukous. Silloinkin uskossa luotamme lähinnä muiden rukouksiin. Oma rukous on muminaa, turhautunutta päivittelyä, epäuskoista kiukuttelua.

Niinpä toivon voivani rohkaista sinua rukoilemaan kaikella uskalluksella ja ääneen, jopa huutaen. Kyllä yksin ollessa on lupa huutaakin. Rehellisyys Jumalan edessä tuottaa joskus ilmoille parkaisuja, itkuun murtumista, erilaisia tunteenpurkauksia. Ihmisten edessä voimme hävetä sellaista käytöstä, mutta ne vetävät Jumalan huomion puoleensa. Kaikki aitous kiinnostaa häntä. Hän on luvannut:

Herra* on lähellä niitä, joilla on särkynyt sydän, ja hän pelastaa ne, joilla on murtunut mieli. Ps.34:19.

Usein vasta näissä ääritilanteissa, kun epätoivo jo kolkuttaa sydämen ovella, saamme tutustua Herraamme paremmin. Saamme kokea hänen hyvyyttään. Saamme suuren ilon, kun hän vastaa meille ja ilmestyy. Se tuntuu siinä tilanteessa ihmeeltä – mitä se onkin. Ilo valtaa meidät, olemme ihmetyksestä ymmyrkäisinä. Uskomme, joka oli heikkoa rukoilemisessa, osoittautuu heikoksi myös rukousvastauksen saamisessa. ”Onko tämä mahdollista?”

Kyllä se on mahdollista. Taloudellisissa ongelmissa painiva voi saada apua. Ilman puolisoa jäänyt voi saada elämäänsä uuden, kiinnostavan ihmisen. Lapseton voi tulla raskaaksi. Työtön voi saada työtä. Sairas voi parantua. Syntinen saada syntinsä anteeksi. Sitä voidaan kutsua evankeliumiksi. Se on ilosanoma Jumalan rakkaudesta ja hyvyydestä. Se on hyvä sanoma mihin tahansa ihmisenä olemisen ongelmaan, kun Jumala vastaa ja antaa avuttomalle avun, epätoivoiselle toivon, sairaalle terveyden ja murheelliselle ilon. Tätä varten me palvelemme Herraa. Saamme kokea hänen hyvyyttään ja hänen ihmeellistä apuaan elämämme helppoina ja raskaina päivinä. Emme jää turvattomiksi kuolemankaan edessä. Hän pelastaa meidät taivaalliseen valtakuntaansa.

Paljon ennemmin me siis nyt, kun olemme vanhurskautettuja hänen veressään, pelastumme hänen kauttaan vihasta. Room.5:9.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Herrassa on kurjan toivo

Kirjoittanut : 03.07.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.