RSS

Kohtele hurskaita ihmisiä hyvin

10 Hei

Joskus, kun olen keskustellut niiden henkilöiden kanssa, jotka ovat pyytäneet esirukousta, olen saanut kuulla, että vaikka kaikki asiat eivät ole tulleet vielä kuntoon, näillä ihmisillä on kuitenkin kaikilla sydämen rauha. He eivät enää hätäile, vaan odottavat nyt rauhallisesti, mitä Jumala tekee. Tämä onkin yksi esirukouksen tunnusmerkki.

Kannattaa kohdella hyvin uskon sisaria ja veljiä ja vaikka et vielä tunnustaisikaan uskoa, kannattaa silti kohdella hyvin uskovaisia ihmisiä. He nimittäin voivat alkaa rukoilla puolestasi ja siitä seuraa hyviä asioita – sydämen rauha on yksi niistä hyvistä vaikutuksista.

Jeesus kehottaa tällaiseen ”hyödyn hankkimiseen” myös siinä yhteydessä, kun puhutaan rahan antamisesta: Minä sanon teille: hankkikaa itsellenne ystäviä väärällä mammonalla, jotta he, kun se loppuu, ottaisivat teidät iäisiin majoihin. Luuk.16:9. Ajattele: joku voi päästä taivaaseen vain siksi, että on kohdellut uskovia hyvin! (Niinhän tässä sanotaan?)

Raamatussa on paljon esimerkkejä siitä, kuinka jo tässä ajassa voi saada siunauksia, jos tekee hyvää hurskaille ihmisille. Sarpatin leski piti huolta Eliasta ja sai kokea Jumalan apua monin tavoin. Barukille, joka toimi Jeremian sihteerinä, koitui näistä palveluksista siunaus – hän säilyi hengissä sen ajan myllerryksissä (Jer.45:5). Jeesus tähdensi tätä periaatetta ”palvele toisia, niin saat siunauksia” lupaamalla: Joka antaa teille maljallisen vettä juotavaksi siinä nimessä, että te olette Kristuksen omia – totisesti minä sanon teille: hän ei jää palkkaansa vaille. Mark.9:41.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Kohtele hurskaita ihmisiä hyvin

Kirjoittanut : 10.07.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.