RSS

Jumalan armo ja hyvyys

11 Hei

Kerroin heille myös, kuinka Jumalani hyvä käsi oli ollut minun päälläni… Neh.2:18.

Muistamme, kuinka Jumala oli antanut Nehemialle näyn Jerusalemin muurien rakentamisesta kuntoon. Hänellä ei ollut siihen varoja, ei tarvikkeita eikä työvoimaa. Näytti siltä, että hänellä oli runsaasti vain vastustajia. Kaupungin johtomiehet eivät tukeneet häntä ja arvostelijat yrittivät saada häntä luopumaan koko hankkeesta. Mutta kaiken vastustuksen keskellä Nehemia rohkaisi mielensä ja sanoi: ”Jumalan hyvä käsi on ollut minun päälläni. Meidän täytyy ryhtyä korjaamaan muureja.” Hän sai asukkaat innostumaan tästä ja Raamattu kertoo: Ja he saivat rohkeuden käydä käsiksi tähän hyvään työhön. Neh.2:18.

Nehemian hanke edistyi hyvin, vaikka erilaisia hidasteita ilmaantui aina uusia. Viimein hänen vihamiehensä turhautuivat ja keksivät syyttää häntä kapinan lietsonnasta. He halusivat kerta kaikkiaan mustamaalata Nehemian maineen ja ympäröidä hänet pahoilla puheilla, juoruilla ja panetteluilla, ja tehdä tyhjäksi hänen hankkeensa valheen voimalla. Mutta Nehemia oli luja ja vastasi Sanballatille, joka johti tätä parjauskampanjaa: ”Mitään tuollaista, mistä puhut, ei ole tapahtunut, vaan olet keksinyt sen omasta päästäsi”. Neh.6:8.

Puhutaanko sinusta joskus perättömiä?

Nehemialle oli tyypillistä toimia uskon hengessä. Hän kehui aina Jumalaa, kuinka hyvä hän oli ollut, kuinka hän aina suojeli ja auttoi. Ylivoimaisen vastustuksen edessäkin hän jaksoi luottaa Jumalan apuun. Valheiden edessä hän turvautui totuuteen. Hän ei provosoitunut, vaikka häntä provosoitiin olan takaa. Lopulta hänen uskonsa palkittiin ja muuri valmistui.

Sinäkin voit elää keskellä ylivoimaisia vaikeuksia, mutta sinun ei kannata suurennella ongelmiasi, vaan puhua Jumalan suuruudesta, hänen voimastaan, hänen avustaan. Hän on aina suurempi kuin sinun ongelmasi. Ehkä sinuakin provosoidaan? Uskon avulla ja hengen voimalla voit säilyttää malttisi ja olla provosoitumatta. Sinä voit kaikissa tilanteissa panna uskosi Jumalaan, tarttua sanan lupauksiin, pitää kiinni unelmistasi, mennä eteenpäin näkysi toteuttamisessa. Jumala palkitsee uskon. Hän on mielissään, kun sinä kiität Jumalaa saamastasi avusta ja odotat saavasi aina lisää hänen hyvyyttään. Hän on hyvillään, kun sinä käännät valituksen kiitokseksi ”Jumalan sulasta hyvyydestä ja armosta, joka seuraa sinua kaikkina elämäsi päivinä” (Vrt.Ps.23:6).

Armahtava ja laupias on Herra*, pitkämielinen ja suuri armossaan. Ps.145:8. Hyvä on Herra*, turvapaikka ahdistuksen päivänä. Hän tuntee ne, jotka häneen luottavat. Nah.1:7.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Jumalan armo ja hyvyys

Kirjoittanut : 11.07.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.