RSS

Siunauksena paikkakuntasi keskellä

12 Hei

Ennen kuin Sodoma ja Gomorra hävitettiin, Jumala lupasi Aabrahamille, että jos kaupungista löytyy kymmenen vanhurskasta, hän ei hävitä kaupunkia niiden vanhurskaiden tähden (1.Moos.18:32). Tästä voimme päätellä, että jokainen uskova on tärkeä oman kaupunkinsa ja paikkakuntansa hyvinvoinnille.

Olemme Jumalan siunauksena keskellä omaa aluettamme, jos kerran olemme uskossa. Mutta voimme toki myös rukoilla oman paikkakuntamme parasta. Tavoitelkaa sen kaupungin parasta, johon minä olen teidät siirtänyt, ja rukoilkaa sen puolesta Herraa*, sillä sen hyvinvointi koituu teidänkin parhaaksenne. Jer.29:7.

Oletko huomannut, että esimerkiksi henkirikoksia tapahtuu tietyissä kaupungeissa enemmän kuin toisissa? Oletko huomannut, että jotkin paikkakunnat saavat siunauksia, jotkin kaupungit rangaistuksia. Esimerkiksi Nokian vesikriisi oli mielestäni Jumalan vakava kehotus nokialaisille – kehotus parannukseen. Jos meitä uskovia ei liikuta mikään, mikä tapahtuu omalla paikkakunnallamme, olemme unessa – luvattoman sikeässä unessa.

Rohkaisen siis sinua näkemään oman roolisi paikkakuntasi hyvinvoinnin takaajana. Jo sinun olemassaolosi, saati hurskas vaelluksesi, on merkityksellinen etu kaikille paikkakuntasi asukkaille. Jos vielä jaksat rukoilla paikkakuntasi puolesta, tunnustaa ihmisten syntejä ja pyytää niitä anteeksi Jumalan edessä, vedota Jumalaan, jotta hän olisi armollinen, anoa, että rikollisuus vähenee ja Jumala suojelee sinun asuinaluettasi kaikelta pahalta, silloin olet verrattomana apuna ja siunauksena asuinympäristösi keskellä. Jumala antakoon sinulle armoaan, että kannat tätäkin vastuuta Jumalan edessä niin kuin Jumalan miehen tai naisen kuuluu. Jos voit tehdä evankeliumin työtä oman asuinalueesi keskellä, olet erityisen siunattu henkilö, jonka kautta Jumalan armo koituu monien hyväksi. Eräänä päivänä sinun roolisi tulee kaikkien tietoon ja sinä saat tästäkin syystä loistaa ilosta.

Herra* siunaa niitä, jotka häntä pelkäävät, niin pieniä kuin suuriakin. Ps.115:13.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Siunauksena paikkakuntasi keskellä

Kirjoittanut : 12.07.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.