RSS

Pyhät eivät ole vielä valmiit

19 Hei

Oletko tehnyt jotakin, mikä harmittaa? Koetko tehneesi virheen, joka on vastoin sinun ihanteitasi? Olet loukannut ihmisiä? Suuttunut kenties? Tuliko vielä sanottua pari voimasanaakin? Et haluaisi käyttäytyä huonosti, mutta jouduit vain tunnekuohun valtaan, kun sinua provosoitiin? Nyt sinun imagosi kristittynä on kärsinyt kolauksen?

Raamattu on hyvin realistinen kirja ja kuvaa ihmisiä sellaisina kuin he ovat, raadollisina ja syntiin lankeavina olentoina. Jopa parhaat kaikista Raamatun pyhistä lankesivat. Mooses ei kestänyt israelilaisten ainaista kapinointia, vaan tulistui ja sadatteli julkisesti. Tästä syystä Jumalakin rankaisi häntä eikä päästänyt Luvattuun maahan (4.Moos.20:12). Daavid teki syntiä ja nyt kaikki tuntevat hänen lankeemuksensa Batseban kanssa. Salomo oli viisas ja mahtava kuningas, mutta naiset saivat hänetkin pauloihinsa ja viettelivät palvelemaan epäjumalia (2.Kun.23:13). Näitä esimerkkejä löytyy kaikkialta Raamatusta.

Ole siis rohkealla mielellä. Herra näkee, että sinua kaduttaa. Hän on täynnä armoa ja laupeutta. Hän on valmis antamaan anteeksi, unohtamaan sinun kömmähdyksesi. Hän ei muistele sinun virheitäsi. Hän näkee sinut virheettömänä Kristuksen tähden. Nosta katseesi ylemmäs ja katso häneen. Ime itseesi sitä kirkkautta, jota hänessä on, ja sinäkin alat säteillä iloa. Alat muuttua hänen kaltaisekseen. Hän on Tie ja sinä olet kulkenut sitä pitkän matkan, nyt ei ole aika luovuttaa ja jäädä tien sivuun. Nyt on aika katsoa eteenpäin, vaeltaa kestävästi edessä olevassa kilvoituksessa ja määrätietoisesti tähdätä voittopalkintoon – elämän kruunuun. Se on varattuna sinullekin ja maalissa ei enää muistella matkan kompurointeja.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Pyhät eivät ole vielä valmiit

Kirjoittanut : 19.07.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.