RSS

Parantuminen hengellisestä anoreksiasta

20 Hei

Kaikki ruoka inhotti heitä, ja he saapuivat kuoleman porteille asti. Ps.107:18.

Otin tuon sananpaikan kuvaamaan sitä ihmisen tilaa, kun hän on hengellisesti anorektinen eikä halua syödä elämän leipää. Onhan selvää, että uskonelämämme tarvitsee hengellistä ruokaa – Jumalan sanaa – yhtä lailla kuin luonnollinen ruumiimme kaipaa luonnollista ruokaa. Monia ihmisiä vaivaa hengellinen anoreksia. He eivät ota vastaan Jumalan sanaa, vaikka lusikalla syöttäisi.

Puhun tässä myös luopioista. Ehkä sinä murehdit tänään jotakuta uskon ystävää, joka on tullut luopioksi? Joutuiko hän päihteiden orjuuteen, maailmallisten huvitusten pauloihin, rahan ja mammonan pettämäksi, synnin teille ja huonoihin elämäntapoihin? Mitä tapahtui? – Usein olemme täysin ymmällä.

Mutta tiedämme, että Herra on voimallinen uudistamaan luopioita. Mistä minä tiedän sen? Tiedän sen, koska olin itse luopio. Olin ollut lapsena uskossa, mutta myöhemmin minusta tuli viinaan menevä nuorimies, joka tupakoi, harrasti maailmallisia asioita ja istui kapakoissa ja vihasi uskovia. Yhteenotot uskovien sukulaisten kanssa olivat enemmän kuin tavallisia. Kaikki hengellinen ruoka ja Jumalan sana inhotti minua enkä halunnut kuulla sanaakaan uskosta.

Mitä oikein tapahtui? Kysyn siinä mielessä: mitä oikein tapahtui, että uudistuin ja tulin uskon tielle uudestaan? – Jumala käytti minun kohdallani useita eri asioita, sekä keppiä että porkkanaa. Elämääni tuli vaikeuksia, joiden takia olin nöyryytetty ja eksyksissä. Luin kirjoja, jotka puhuivat Jumalasta ja puhuivat vakuuttavasti. Kohtasin ihmisiä, jotka osasivat kertoa uskostaan aidosti ja lämpimästi.

Tiedän tänä päivänä, että moni kantoi minusta silloin rukoustaakkaa. Monien kokemusten ja sattumusten (johdatusten) kautta aloin etsiä totuutta, etsiä Jumalaa, kysyä elämän syviä peruskysymyksiä – rukoilla itsekin.

Niinpä haluan rohkaista sinua, joka olet ymmälläsi jonkin läheisen sukulaisen tai ystävän suhteen: hän on nyt maailmassa, ehkä luopion tiellä – kyllä – mutta hän voi muuttua. Pyydä, että Isä vetää häntä Jeesuksen tykö, että Pyhä Henki herättää häntä synnin unesta ja Kristus valaisee häntä sanansa valolla. Jumala on voimallinen etsimään kadonneen lampaansa ja nostamaan tämän hartioilleen ja kantamaan takaisin lammastarhaan. Jeesus Kristus on kykenevä tähän Hyvän Paimenen työhön. Hän voi uudistaa sinun läheisesi ja kasvattaa hänestä Jumalan valtakunnan työntekijän.

Näin sanoo Herra*: Pidätä äänesi itkusta ja silmäsi kyyneleistä, sillä työstäsi on tuleva palkka, sanoo Herra, ja lapsesi saavat palata vihollisen maasta. Jer.31:16.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Parantuminen hengellisestä anoreksiasta

Kirjoittanut : 20.07.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.