RSS

Jumalan ihmisenä maallisessa työssä

04 Elo

Kun Eliab, Daavidin vanhin veli, kuuli hänen puhuvan miesten kanssa, hän vihastui Daavidille ja sanoi hänelle: ”Miksi sinä olet tullut tänne, ja kenelle olet jättänyt sen pienen lammaslauman siellä autiomaassa? Minä kyllä tunnen sinun julkeutesi ja sydämesi pahuuden. Sinä olet tullut tänne katsomaan sotaa.” 1.Sam.17:28.

Daavid oli saanut työkseen paimentaa isänsä lampaita. Se ei ollut kaikkein arvostetuimpia töitä, mutta Daavid teki sen hyvin. Hän opetteli tekemään työtään aina paremmin ja toimimaan lampaiden hyvinvoinnin puolesta. Sitä varten hänen piti oppia tarkasti linkoamaan kiviä, sillä öisin sudet piirittivät lauman ja ne voitiin karkottaa vain kivisateella. Hänen piti samalla kouluttaa muitakin paimeniksi. Näin hän kehittyi omassa työssään. Muistamme Jaakobin, joka hänkin oli paimen ja karjankasvattaja. Jaakob myös kärsi vilua ja unettomia öitä, mutta hänen kohdallaan ammattitaito kehittyi hieman eri suuntaan kuin Daavidilla. Jaakobista tuli karjanjalostuksen asiantuntija, kun taas Daavidista kehittyi sotilas.

Mihin suuntaan sinun ammattitaitosi kehittyy? Mikä on sinun kutsumuksesi? Tänä päivänä minun mielestäni aivan liian monet pyrkivät oikotietä evankelistoiksi tai pastoreiksi. Jumalan kutsu sinun kohdallasi voi aivan hyvin liittyä sinun ammattiisi ja maalliseen työhösi. Aivan samoin kuin Jaakob ja Daavid, sinäkin voit kasvaa Jumalan ihmiseksi ryhtymättä ollenkaan uskonnon ammattilaiseksi. Jaakobin ja Daavidin kautta Jumalan ihmeelliset suunnitelmat tulivat julki ja Jumalan sanakin kajahti ilmoille, Herran ikiaikaiset aivoitukset saivat tulla lausutuiksi ja profeetallinen sanakin saapui meille asti heidän kauttaan, vaikka he eivät ryhtyneet papeiksi kumpikaan.

On mielenkiintoista huomata, kuinka Daavidin paimenen kutsumus kehittyi kohti sotilasuraa ja ”tointa Israelin turvallisuuspalvelussa”. Luetaanpa, mitä Raamattu on dokumentoinut Daavidin johtajan taidoista. Hänen miehiään kuvaillaan seuraavasti: Nämä miehet ovat kuitenkin olleet meille erittäin hyviä. Meitä ei ole loukattu, eikä meiltä ole hävinnyt mitään koko sinä aikana, jonka kuljeskelimme heidän läheisyydessään ollessamme kedolla. Yötä päivää he olivat muurina ympärillämme koko sen ajan, jonka paimensimme lampaita heidän läheisyydessään. 1.Sam.25:15-16. Tästä kokemustaustasta nousi Israelille kuningas. Kuninkaan virka ja hallitsijan toimi oli hänen maallisen työnsä kolmas vaihe.

Missä vaiheessa sinun kutsumustyösi menee? Oletko saanut elämäsi aikana päästä koskaan seuraavalle tasolle, luoda nahkaasi, vaihtaa kuortasi? On tarkoitus, että pääsemme eteenpäin ja Jumala avaa meille uusia ovia, antaa uutta voitelua, laajentaa meidän vaikutuspiiriämme. Sinun tulee uskon hengessä odottaa sitä, mutta ennen kaikkea tehdä nykyinen työsi hyvin ja hoitaa virkasi kunnolla. Jumalan antama ylennys on kyllä armoa, mutta sinun tunnollinen työsi siellä hiljaisuudessa ja ihmisten katseilta piilossa (jossa nyt olet) on myös tärkeä.

Näky odottaa vielä aikaansa ja rientää päämääräänsä eikä petä. Jos se viipyy, odota sitä, sillä varmasti se toteutuu eikä myöhästy. Hab.2:3.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Jumalan ihmisenä maallisessa työssä

Kirjoittanut : 04.08.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.