RSS

Väärän evankeliumin viehätysvoima

09 Elo

Kun katselen TV:stä ohimennen erilaisia ohjelmia puolella silmällä, huomaan tietyn tendenssin: on alettu korostaa ulkonaisia asioita. Tehdään kokonaisia ohjelmasarjoja siitä, kuinka ihmisiä meikataan, puetaan uudestaan, käytetään kampaajalla ja uusitaan hampaatkin. Jopa plastiikkakirurgi otetaan mukaan talkoisiin. Sitten asetetaan lopputulos näytteille. Pelin henki on, että kaikki ihastelevat näin aikaansaatua ”uutta luomusta”.

Kristillinen usko lähtee siitä, että ihmisen tulee muuttua sisäisesti. Jos haluamme tulla ”uusiksi luomuksiksi”, on uusiutumisen oltava sisäistä laatua. Koska ihmisen perimmäinen ongelma ei ole jokin epämääräinen ”rupsahtaneisuus”, vaan syvään juurtunut synti, on keinot ongelman ratkaisemiseksi oltava sen mukaiset. Uusi testamentti kuvaa halutun mielenmuutoksen, sisäisen ”uudestisyntymisen”, edellyttävän parannusta, sanan kuulemista (usko syntyy kuulemisesta), tietoista valintaa, jossa otamme Kristuksen sovitustyön vastaan, ja kun olemme näin tulleet uskoon, meidän edellytetään vielä ottavan vastaan kasteen. Kun parannukseen tulleet ihmiset kysyivät Pietarilta, mitä tulisi tehdä, Pietari vastasi: Tehkää parannus, ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksi saamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. Ap.t.2:38.

Tällä tavoin tulemme sisälle uuteen elämään, Kristuksen seurakuntaan ja pelastuksen yhteyteen Jumalan kanssa. Muutos, joka meissä tapahtuu on sisäinen. Muutos heijastuu ulospäin, muutoksen hedelmät tulevat näkyviin. Mutta ottamalla uuden värin ja lookin hiuksiimme, emme muutu miksikään. Ostamalla uusia vaatteita, emme muutu miksikään. Sama vanha viheliäinen ihminen siinä jatkaa turhuuden markkinoilla.

Rakas ystävä, ethän mene halpaan, ethän usko tähän huijaukseen, joka perustuu ulkonaisiin asioihin ja niihin tehtyihin kosmeettisiin muutoksiin. Ethän kuuntele tätä väärää ”uskothan itseesi” -evankeliumia? Onhan sinulla rehellisyyttä ja tinkimättömyyttä, todellista rakkautta totuuteen, että et anna viedä itseäsi halpojen väärennösten perässä? Etsithän todellista muuttumista, sisäistä sydämen uudistumista Jumalan sanan kuuliaisuudessa?

Hyvä. Sitähän minäkin.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Väärän evankeliumin viehätysvoima

Kirjoittanut : 09.08.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.