RSS

Uskon asenne

14 Elo

Usko ei ole vain joidenkin asioiden totena pitämistä, vaan se on kokonaisvaltainen elämänasenne. Uskoa luonnehtii turvallinen luottamus Jumalaan ja kiitollinen mieli. Usko antaa pohjaa elää tyytyväisenä elämäänsä ja rohkeutta kohdata vaikeuksia. Kristus on luja kallio jalkojemme alla – niin emme horju. Jumalan Hengen johdatus antaa meille rauhallisuutta, kun tiedämme, että hän osaa suunnitella elämämme paremmin kuin me itse – ei ole tarvetta hötkyillä. Usko antaa näköalaa, jota mikään maallinen filosofia ei anna. Uskon asenteella voimme käydä kuolemaakin kohti turvallisin mielin. Raamattu kuvaa meille uskon erilaisia ulottuvuuksia ja uskon merkitystä monipuolisella tavalla. Luetaanpa vaikka katkelma psalmista 103:

Ylistä Herraa*, minun sieluni, äläkä unohda, mitä hyvää hän on tehnyt. Hän antaa kaikki syntisi anteeksi ja parantaa kaikki sairautesi. Hän lunastaa sinun elämäsi turmiosta ja kruunaa sinut armolla ja laupeudella. Hän tyydyttää sinun kaipauksesi hyvyydellään; sinun nuoruutesi uudistuu kuin kotka. Ps.103:2-5.

Uskon silmin voimme nähdä näkymättömiä ja tiedostaa etukäteen Jumalan suunnitelmia: Usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, varmuus siitä, mikä ei näy. Hepr.11:1. Vain uskova ihminen voi saada sen suurenmoisen lahjan, jota Raamattu kutsuu ”viisauden ja ilmestyksen hengeksi” (Ef.1:17). Uskovina voimme jättää tulevien murehtimisen, sillä Raamattu lupaa: Älkää olko mistään huolissanne, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukoillen ja anoen kiitoksen kanssa Jumalan tietoon, ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa. Fil.4:6-7.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Uskon asenne

Kirjoittanut : 14.08.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.