RSS

Hyvää kannattaa odottaa

16 Elo

Sinä päivänä kuurot kuulevat kirjan sanat ja sokeiden silmät näkevät vapaina synkästä pimeydestä. Jes.29:18.

”Sinä päivänä” viittaa ylösnousemuksen päivään tai ylipäätään Jeesuksen tulemukseen, jolloin hän hallitsee kuninkaana. Silloin:

Nöyrät saavat yhä uutta iloa Herrassa*, ja ihmisistä köyhimmätkin riemuitsevat Israelin Pyhästä. Sillä väkivaltaisista on tullut loppu, pilkkaajat ovat hävinneet, ja kaikki vääryyttä rakastavat on tuhottu, ne, jotka sanoillaan tekevät ihmisistä syyllisiä, virittävät ansoja sille, joka puolustaa oikeutta portilla, ja perättömillä puheilla vääntävät vääräksi syyttömän asian. Jes.29:19-21.

Tähän on ladattuna runsaasti Kristuksen kirkkauden evankeliumin voimaa. Ainakin minuun tekee vaikutuksen tällainen lupaus, jossa ”pilkkaajat ovat hävinneet” ja jossa ”vääryyttä rakastavat on tuhottu” ja jossa vihdoinkin on saatu lopullinen oikeus kaikille viattomille, joiden asia on ”perättömillä puheilla väännetty vääräksi”. Mahtavaa! Jo nyt voimme uskossa iloita, että kerran saamme nähdä sellaisen päivän, jolloin: Houkkaa ei enää kutsuta jaloksi, eikä petollista sanota ylhäiseksi. Jes.32:5.

Tällaisen päivän haluamme nähdä ja tiedämme, että sitä odotusta, jossa toivorikkaasti katsotaan tulevaisuuteen, kutsumme uskoksi. Olkaamme siis vahvoja uskossa, sinnikkäitä, kärsivällisiä ja kestäviä. Raamattu sanoo, että Jumalan taholta näin saamme voimakkaan rohkaisun, me, jotka olemme paenneet pitämään kiinni edessämme olevasta toivosta. Se toivo on meille kuin sielun ankkuri, varma ja luja, ja ulottuu esiripun sisäpuolelle asti. Hepr.6:18-19.

Palkinto odottaa, suurenmoinen palkinto odottaa kerran jokaista, joka on säilyttänyt uskonsa loppuun asti. Nyt jo saamme uskossa katsella sitä ja riemuita tulevasta:

Häntä te rakastatte, vaikka ette ole häntä nähneet, häneen te uskotte, vaikka ette häntä nyt näe, ja te riemuitsette sanoin kuvaamattoman, kirkastuneen ilon vallassa, sillä te saavutatte uskon päämäärän, sielujen pelastuksen. 1.Piet.1:8-9 KR92.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Hyvää kannattaa odottaa

Kirjoittanut : 16.08.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.