RSS

Goljatin miekka

24 Elo

Pappi vastasi: ”On, Goljatin miekka, filistealaisen, jonka sinä surmasit Eelanlaaksossa. Se on viittaan käärittynä tuolla kasukan takana. Jos tahdot ottaa sen itsellesi, niin ota, sillä täällä ei ole muuta kuin se.” Daavid sanoi: ”Ei ole sen vertaista. Anna se minulle.” 1.Sam.21:10.

Paavali oli oppinut, että vaikeuksien kohdatessa hän saattoi luottaa siihen, että Jumala antaa niistä voiton. Hän ilmaisi sen näin: Siksi olen Kristuksen tähden mieltynyt heikkouteen, pahoinpitelyihin, hätään, vainoihin ja ahdistuksiin, sillä kun olen heikko, silloin olen voimakas. 2.Kor.12:10. Paavali tiesi sen saman periaatteen, josta Goljatin miekka kertoo: Jumala voi kääntää pahan hyväksi ja kun sinä voitat vastustajasi Jumalan avulla, siitä voitosta tulee miekka sinun käteesi.

Vaimoni joutui taistelemaan syöpää vastaan. Ensijärkytys oli kova ja minäkin jo aika ajoin pohdiskelin, miten selviän vaimon poismenosta, kaikesta surusta ja hautajaisista. Mutta saimme myös veljiltä ja sisarilta rohkaisua ja rukoustukea. Arvaa, ketkä rohkaisivat meitä eniten? – Ne, jotka olivat itse käyneet läpi syöpähoidot ja parantuneet sairaudestaan. Vertaistuki on parasta tukea. Se uskoa vahvistava rohkaisu jota heiltä saimme, oli kuin miekka heidän kädessään sitä goljatia vastaan, joka uhkasi tappaa vaimoni. Nyt olemme riistämässä samaa miekkaa itsellemme, julistamassa voittoa sairauden ja kuoleman voimista. Nyt vaimoni on käytännössä parantunut ja hän voi antaa vertaistukea toisille.

On mielenkiintoista kuunnella tarkasti Daavidin sanoja, kun hän toteaa: ”Ei ole sen vertaista”. Jumalan antama miekka, viholliselta riistetty – ei sen parempaa olekaan. Sinun voittosi, kun joudut kokemaan Saatanan kaikkein raivokkaimman hyökkäyksen, on arvokkain osa sinun arsenaaliasi. Et sen parempaa asetta olisi voinut käteesi saada kuin sen, jonka riistit viholliselta.

Ottakaa myös pelastuksen kypärä ja Hengen miekka, joka on Jumalan sana. Ef.6:17.

Älä siis pelkää vihollisen hyökkäyksiä. Älä vapise, kun hän sinua uhkailee. Jumalan avulla sinä saat voiton ja voiton jälkeen sinä saat lisää voimaa, lisää hengen arvovaltaa. Sinusta tulee Jumalan taistelija, joka taistelee Elävän Jumalan taisteluriveissä koko Jumalan Israelin hyväksi. Sinulla on kädessäsi miekka, jonka vertaista ei löydy. Juuri ne ahdingot, joihin joudut Kristuksen tähden, antavat sinulle parhaat aseet käteesi! Sinun ”sotilasarvosi” nousee vihollisen silmissä ja sen sijasta, että sinä pelkäisit häntä, hän pelkää sinua ja pakenee sinua, minne menetkin. Vihollinen oppii tuntemaan sinut ja näkemään, mitkä sotajoukot sinua ympäröivät.

Silloin Herra* avasi palvelijan silmät, ja tämä näki, että vuori oli täynnä tulisia hevosia ja vaunuja joka puolella Elisan ympärillä. 2.Kun.6:17.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Goljatin miekka

Kirjoittanut : 24.08.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.