RSS

Kärsimyksestä kestävyyteen

27 Elo

Jotta teidän uskonne havaittaisiin koetuksissa kestäväksi…1.Piet.1:7.

Oletko juuri nyt koetuksen keskellä? Melkein aina voimme vastata ”kyllä”, sillä aina jokin rassaa, aina jokin vihollisen hyökkäys on meneillään. Uskovina joudumme kestämään vainoa ja uskovina joudumme myös kestämään Isän kasvatusta. Kasvatuksen vuoksi te kärsitte. Jumala kohtelee teitä kuin lapsiaan. Mikä on se lapsi, jota isä ei kurita? Hepr.12:7. Jaakob kirjoittaa meille koetuksista näin:

Tehän tiedätte, että teidän uskonne kestävyys koetuksissa saa aikaan kärsivällisyyttä. Ja kärsivällisyys tuottakoon täydellisen teon, että olisitte täydellisiä ja eheitä eikä teiltä missään suhteessa puuttuisi mitään. Jaak.1:3-4.

Hän näyttää sanovan, että koetusten läpikäyminen johtaa hengelliseen kasvuun. Siis erilaisten uskon koettelemusten kautta, joissa meidän kärsivällisyytemme joutuu koetukselle, me kasvamme uskossa. Jaakob valottaa asiaa lisää:

Autuas se mies, joka kiusauksen kestää, sillä kun hänet on koeteltu, hän on saava elämän kruunun. Herra on sen luvannut niille, jotka häntä rakastavat. Jaak.1:12.

Kaiken kestävyyden ja kärsivällisyyden lopputuloksena on voiton kruunu. Jaakob viittaa tässä rakkauteen. Jumala rakasti meitä ja antoi meille Poikansa. Siitä lähti kaikki liikkeelle. Mutta nyt kaiken menestyksellisen kilvoittelun ja uskon lopullisen päämäärän saavuttaminen riippuu myös siitä, annammeko vastarakkautta – rakastammeko me Jumalaa.

Kaiken keskellä, mikä meitä rassaa ja stressaa, voimme siis jaksaa olla kärsivällisiä ja kestäviä uskossa, kun rakastamme Herraa ensirakkaudessa. Jumalan sana rohkaisee meitä, kun erilaiset vastoinkäymiset meitä kurittavat. Jumalan sanan lupauksiin tartumme kiinni uskolla. Usko pysyy vahvana rakkauden kanssa yhdessä. Ja rakkaus pysyy vahvana yhdessä kiitollisen mielen kanssa.

Oletko sinä kiitollinen Jumalan lapsi tänään? Kerro se Jumalalle, niin hän vahvistaa sinua siinä koetuksessa, jossa olet. Katso, millaisiin koetuksiin Jumalan pyhät joutuivat raamatullisena aikana. Niinpä te, sisaret ja:

Veljet, vaivan kestämisessä ja kärsivällisyydessä ottakaa esikuvaksenne profeetat, jotka ovat puhuneet Herran nimessä. Jaak.5:10.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Kärsimyksestä kestävyyteen

Kirjoittanut : 27.08.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.