RSS

Voitelun hinta

11 syys

Silloin Maria sanoi: ”Minä olen Herran palvelijatar. Tapahtukoon minulle sanasi mukaan.” Luuk.1:38.

Maria sai suuren armon Jumalalta, kun hänet valittiin Jumalan Pojan äidiksi. Mutta hän sai myös maksaa hinnan siitä hyvästä, että sai olla Herran valittu. Hän joutui käymään läpi Poikansa ristiinnaulitsemisen. Mutta jo heti raskaudesta alkaen hän joutui kokemaan ylenkatsetta ja ihmisten vihjailevia huomautuksia ”vahingostaan”. Ja päätyi lopulta pakolaiseksi Egyptiin.

Emme voi kantaa sydämellämme Jumalan näkyä ilman, että siihen liittyy tuskaa. Emme voi olla Jumalan voideltuja ja välttää voiteluun kuuluvia kielteisiä luontaisetuja. Daavid sai kutsumuksensa kylkiäiseksi Saulin vihan. Paavali sai elää apostolisessa voitelussa, mutta joutui jatkuvasti pakenemaan vainoajiaan. Jos hänen onnistui asettua joksikin aikaa aloilleen, hän sanoi:

Mutta Efesoksessa viivyn helluntaihin saakka, sillä minulle on avautunut ovi suureen ja hedelmälliseen työhön, ja vastustajia on paljon. 1.Kor.16:8-9.

Sinäkin joudut kokemaan samaa. Sinä iloitset avatuista ovista, sinä tunnet saaneesi Jumalalta tehtävän ja tehtävääsi varten armoitusta, mutta – myös vastustajia. Sinä päivänä, kun koet Pyhän Hengen täyteyttä ja olet valmiina etenemään, huomaat, että seurakunta on yhtäkkiä täynnä kateellisia ihmisiä, jotka suhtautuvat sinuun ja sinun innostuneeseen mielialaasi kovin ynseästi. He näyttävät ottaneen judoasennon ja valmistautuvat kaatamaan sinut.

Näissä tilanteissa saamme kokea Jumalan uskollisuutta, mutta huomaamme, että kaikesta päättäen myös Jumala testaa meidän uskollisuuttamme. Sinun tulee siis tietää, että kun hän on antanut sinulle näyn, hän on valinnut sinut, koska luottaa sinuun. Hän on avannut oven juuri sinulle, koska luottaa sinuun ja uskoo, että sinä selviät eteesi tulevasta vastustuksesta. Hän on antanut sinulle armoitusta, koska hän uskoo, että sinä käytät sitä oikein. Hän on voidellut sinut tehtävään, koska sinä olit sopiva ja ”Jumalan mielen mukainen” juuri sitä tehtävää varten. Ja tosiaan, sinä voit selviytyä ja asettaa päämääräksi sen, että kerran, kun tulee palkanmaksun aika, sinulle sanotaan:

Hyvin tehty, sinä hyvä ja uskollinen palvelija! Vähässä olet ollut uskollinen, minä panen sinut paljon haltijaksi. Tule herrasi ilojuhlaan! Matt.25:21.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Voitelun hinta

Kirjoittanut : 11.09.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.