RSS

Sivuun siirretty laki

15 syys


Jokainen, joka hylkää vaimonsa ja nai toisen, tekee huorin, ja joka nai miehensä hylkäämän, tekee huorin. Luuk.16:18.

Minä olen siis avionrikkoja, koska olen naimisissa eronneen kanssa. Asia on varsin tosi, jos tuomio annetaan lain mukaan. Niinpä voin puolustautua vain sanomalla: ”Minä en kykene olemaan vanhurskas lain noudattaja, minun vanhurskauteni ei perustu lakiin, vaan Jeesuksen Kristuksen lahjoittamaan vanhurskauteen. Hän täytti lain puolestani.”

Mutta koska tiedämme, ettei ihminen tule vanhurskaaksi lain teoista vaan uskosta Jeesukseen Kristukseen, olemme mekin uskoneet Kristukseen Jeesukseen tullaksemme vanhurskaiksi uskosta Kristukseen emmekä lain teoista. Eihän mikään liha tule vanhurskaaksi lain teoista. Gal.2:16.

Varmaa on, että jokaisen ihmisen teot todistavat, että he eivät kykene täyttämään koko lakia. Niinpä sinunkin pitää myöntää – vaikka olet lainmukaisesti naimisissa – että on asioita, joissa olet poikennut laista. En halua tällä sinua lannistaa, vaan rohkaista. Sillä paras ilouutinen, mitä voit kuulla, on se, että sinut on vapautettu lain orjuudesta ja velvoitteesta täyttää lakia. Sinä saat sälyttää lain täyttämisen Jeesuksen harteille. Hän on jo täyttänyt lain puolestasi ja poistanut sen tieltäsi naulitsemalla sen ristiin. Hän ei ole kumonnut lakia, vaan täyttänyt sen. Hän on siirtänyt sen pois tieltä eikä se enää tuki taivaan porttia meidän edestämme.

Ehkä joku nyt haluaa vedota Roomalaiskirjeeseen, jossa todistellaan, että eronnut voi mennä uudestaan naimisiin vasta puolison kuoltua (Room.7:1-3). Mutta monilta jää helposti huomaamatta, että siinä myös sanotaan: Mutta nyt olemme päässeet irti laista ja kuolleet sille, mikä piti meitä vallassaan, niin että palvelemme Jumalaa Hengen uudessa tilassa emmekä kirjaimen vanhassa. Room.7:6.

Ainahan voidaan laskea voitoksi, jos kykenemme täyttämään Jumalan lain kirjaimen. Mutta jos emme kykene, ei pelimme ole pelattu, sillä Jumalan armo Kristuksessa kaappaa meidät syliinsä ja saamme uskon kautta nauttia vanhurskautta, rauhaa ja iloa Pyhässä Hengessä, sillä Kristus on kuollut puolestamme ja lahjoittanut meille vanhurskauden. Sitä ei voi kukaan syyttäjä kumota. Kukaan ei voi riistää meitä Hyvän Paimenen kädestä:

Minun lampaani kuulevat minun ääneni. Minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua. Minä annan heille iankaikkisen elämän. He eivät ikinä joudu kadotukseen, eikä kukaan ryöstä heitä minun kädestäni. Isäni, joka on antanut heidät minulle, on kaikkia muita suurempi, eikä kukaan voi ryöstää heitä Isäni kädestä. Joh.10:27-29.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Sivuun siirretty laki

Kirjoittanut : 15.09.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.