RSS

Kun rukous on käsien tärinää

01 Lok

Minä paadutan faraon sydämen, niin että hän lähtee ajamaan heitä takaa. Sitten minä näytän kunniani faraossa ja koko hänen sotajoukossaan, ja egyptiläiset tulevat tietämään, että minä olen Herra*. 2.Moos.14:4.

Usein tilanne kärjistyy, kun hyvän ja pahan voimat ottavat yhteen. Tilanteen kärjistyminen on Jumalan tahto, hän vie asiat lopulliseen umpikujaan ja provosoi yhteenottoa voidakseen näyttää kirkkautensa ja kunniansa. Samalla kun Jumala valmistelee tilanteen räjähtämistä käsiin, hän kasvattaa meidän uskoamme. Emme saa vastausta ennen kuin uskoamme on venytetty äärimmilleen, sen kestävyyttä koeteltu siihen pisteeseen asti, että kaikki toivo on jo mennyttä.

Huomaamme tällaisen lainalaisuuden monissa Raamatun kertomuksissa. Israelilaisten lähtö Egyptistä oli yksi tyyppiesimerkki, mutta sama toistui esimerkiksi Gideonin kohdalla, kun hänen piti karsia sotajoukkoaan minimaalisen pieneksi, jotta mitkään luonnolliset voitonmahdollisuudet eivät voisi ratkaista peliä Gideonin eduksi. Kansan piti saada nähdä, että voitto tuli, koska Jumala oli Gideonin puolella. Tai kun kuningas Nebukadnessar oli pystyttänyt kuvapatsaansa ja eräät juutalaiset nuorukaiset uskalsivat uhmata kuninkaan määräystä, pätsiä kuumennettiin seitsemän kertaa kuumemmaksi kuin tavallisesti. Nebukadnessarin tuli tietää, kuten kaikkien muidenkin, että Jumala oli nuorukaisten puolella.

Näin voi olla tänä päivänä sinunkin kohdallasi. Pätsiä on kuumennettu, tilanne on ryöstäytynyt käsistä, murskatappio häämöttää, lopullinen yhteenotto on väistämätön. Yöunet menee, levottomuus valtaa mielen, pelko hiipii puseroon. Mahdollisuutesi päästä niskan päälle ja selvitä taistelusta voitolle ovat minimaaliset. Tarvitaan ihmettä. Rukoukset ovat käsien tärinää, sanat juuttuvat kurkkuun.

Voit luovuttaa tilanteen Jumalan käsiin, jättää itsesi ja asiasi Herran haltuun. Voit jättää huolehtimisen ja murehtimisen ja vierittää taakkasi hänelle, joka oikein tuomitsee. Voit rohkaista itseäsi Jumalan sanalla, joka lupaa: Minä virvoitan väsyneen sielun, ja jokaisen nääntyvän sielun minä täytän voimalla. Jer.31:25. Hän nostaa tomusta vähäosaisen, korottaa jätekasasta köyhän. Ps.113:7. Taivaat julistavat hänen vanhurskauttaan, sillä Jumala itse on tuomari. Ps.50:6. Eikö sitten Jumala hankkisi oikeutta valituilleen, kun nämä yötä päivää huutavat häntä avukseen. Viivyttäisikö hän heiltä apuaan? Luuk.18:7.

Kaikki saavat nähdä, että Jumala on sinun puolellasi. Tulee vielä laajalti tunnetuksi, että hän puolustaa sinua vimmatusti eikä jätä pulaan. Sinun vastustajasi joutuvat perääntymään.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Kun rukous on käsien tärinää

Kirjoittanut : 01.10.2019 Kategoria/t: Profetia, Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.