RSS

Jumalan käsi suojelee

02 Lok

Mitä kiitettävää siinä on, jos te kärsivällisesti kestätte, kun teitä lyödään tehtyänne väärin? Mutta jos kestätte, kun joudutte kärsimään tehtyänne oikein, se on Jumalan armoa. 1.Piet.2:20.

Sielunvihollinen ei vaivaudu riehumaan niiden takia, jotka ovat tavallisia ja sulautuvat harmaaseen massaan, jotka eivät häiritse häntä hurskaudellaan, joiden oikeamielisyys ei ärsytä häntä. Paholainen ei kiusaa ketään, joka sulautuu maailmaan ja elää kuten muutkin. Häntä ei vaivaa voimaton uskonnollisuus, joka ei haasta pahan voimia mitenkään. Hän ei kiusaannu, mikäli kukaan ei aseta Jeesuksen seuraamista ja uskoa Jumalaan tinkimättömäksi tavoitteekseen. Mutta vakaumuksellinen usko ja tinkimätön Jeesuksen seuraaminen ja sanan kuuliaisuus – se ärsyttää! Kaavoihinsa ja rutiineihinsa kangistunut seurakunta ei häntä suututa. Elävä usko häntä provosoi.

Niinpä jos joudut kestämään sielunvihollisen hyökkäyksiä, voit rohkaistua niiden vuoksi. Sinut on huomattu, sinun uskosi erottuu, sinun sydämesi puhtaus raivostuttaa pahan voimia. Ole siis turvallisella mielellä, Jumalan käsi suojelee sinua. Hänen uskollinen johdatuksensa ei sinua jätä. Hänen armonsa ympäröi sinua kuin pilvi.

Mitä luotettavampi Jumalan palvelija olet ja mitä lojaalimpi Kristukselle, sitä enemmän sielunvihollinen vaivautuu sinun takiasi. Häntä kiukuttaa ja ärsyttää kaikki aito usko. Mutta miksi sitten seurakunnan sisälläkin koet nöyryyttämistä, pahan puhumista ja vastustusta? – Lihan mieli säilyy meissä uskovissakin sitkeästi. Olemme haavoittuvia vihollisen juonille. Saatamme masentaa toisia uskovia, kilpailla heidät maan rakoon, kaataa tieltämme kumoon. Mutta jos purette ja syötte toisianne, varokaa, ettette kokonaan tuhoa toisianne. Gal.5:15. Kun sinua painetaan alas, muista nämä Jeesuksen sanat:

Autuaita olette te, kun ihmiset vihaavat teitä ja erottavat teidät yhteydestään, herjaavat teitä ja pyyhkivät pois teidän nimenne ikään kuin jonkin pahan – Ihmisen Pojan tähden. Iloitkaa sinä päivänä ja hyppikää riemusta, sillä teidän palkkanne on suuri taivaassa! Samalla tavallahan heidän isänsä tekivät profeetoille. Luuk.6:22-23.

Paljon on syytä iloon, aika usein löytyy täysi syy riemusta hyppimiseen. Jumalan armon osoitukset tulevat runsaina osaksemme, hänen hyvyytensä, suojeluksensa, lahjansa ja johdatuksensa ovat meitä siunaamassa, mutta myös Jumalan apu ja runsas lohdutus tulevat osaksemme silloin, kun meitä vastustetaan, aiheetta lyödään ja painetaan alas. Hän tietää kaiken, mitä joudumme kestämään. Hän antaa armonsa vallita.

Hän lähettää taivaasta minulle pelastuksen ja saattaa sortajani häpeään. Sela. Jumala lähettää armonsa ja totuutensa. Ps.57:4. Kiittäkää häntä, joka muisti meitä alennustilassamme, sillä hänen armonsa pysyy ikuisesti, ja pelasti meidät ahdistajiemme käsistä, sillä hänen armonsa pysyy ikuisesti. Ps.136:23-24.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Jumalan käsi suojelee

Kirjoittanut : 02.10.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.